25. februar 2019

Smagsprøve på over 100 videregående uddannelser

Fredag d. 1. marts åbner de videregående uddannelsesinstitutioner i Nordjylland dørene til fælles åbent hus på havnefronten i Aalborg. Her kan uddannelsessøgende møde mere end 100 videregående uddannelser.

Det er tredje i år i træk, at alle regionens videregående uddannelser er samlet på ét sted samme dag, og det er derfor en unik mulighed for at blive klogere på, hvilken vej man skal gå, når uddannelsesvalget skal træffes.

Det er Aalborg Universitet, Professionshøjskolen UCN, Forsvaret, Erhvervsakademi Dania, Det Jyske Musikkonservatorium og MARTEC, som står bag arrangementet i samarbejde med Aalborg Kommune og Studievalg Danmark - Center Nordjylland.


Studerende fra UCN er klar til at holde oplæg og fortælle om deres uddannelser til Åbent Hus Aalborg fredag d. 1. marts.

Niels Søndergård, der er talsmand for arrangørerne og kommunikations- og marketingchef ved Erhvervsakademi Dania, opfordrer unge, der overvejer at søge ind på en videregående uddannelse, til at besøge Åbent Hus Aalborg.

 - Vi ved, at mange unge er i tvivl om, hvilken uddannelse de skal vælge, og træffer deres studievalg i sidste øjeblik. Det har enorm betydning, at man er afklaret med sit studievalg, og derfor håber vi, at så mange unge som muligt vil benytte sig af muligheden for at høre mere om de mange videregående uddannelser her i Nordjylland, fortæller Niels Søndergaard.

Mere end 3.000 besøgende

Åbent Hus Aalborg foregår fredag 1. marts kl. 9.00-16.00 i AAU CREATE og Musikkens Hus med stande for hver enkelt uddannelse samt oplæg fra studievejledere, studerende og erhvervsfolk, som vil fortælle om studierne og de efterfølgende karrieremuligheder. Det hele er dermed samlet inden for blot 100 meters afstand.

 - Sidste år kiggede mere end 3.000 unge forbi, og vi forventer mindst samme antal i år. Arrangementet er for alvor ved at blive kendt i Nordjylland, og samtidig giver mange af ungdomsuddannelserne eleverne fri denne dag, så de kan komme ind og få en smagsprøve på de mange videregående uddannelser. Vi glæder os til endnu et fantastisk åbent hus i uddannelsernes tegn, fortæller Niels Søndergaard.

Udover studievejledning og oplæg kan man også komme med på fremvisning, når studerende inviterer inden for i deres studieboliger. På aabenthusaalborg.dk kan man læse mere om arrangementet og bl.a. sammensætte sit eget program.

Fakta om Åbent Hus Aalborg

  • Åbent Hus Aalborg foregår fredag 1. marts kl. 9.00-16.00
  • Gæsterne vil kunne møde studerende og undervisere fra uddannelserne i messeområdet, og der vil være oplæg om alle uddannelser og mulighed for studievejledning
  • I Musikkens Hus kan man møde UCN, Erhvervsakademi Dania, Det Jyske Musikkonservatorium og AAU’s musikuddannelser
  • Aalborg Universitet, Forsvaret og MARTEC holder til i AAU CREATE
  • Man kan læse mere om Åbent Hus Aalborg på aabenthusaalborg.dk

Kontakt:

  • Niels Søndergård, talsmand for arrangørerne og kommunikations- og marketingchef ved Erhvervsakademi Dania, tlf.nr.: 2932 8101

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation