12. april 2019

Skoleelever på den røde løber

Der var filmpriser, rød løber, spotlight og vinderblomster i bedste Cannes-stil, da læreruddannelsen på UCN afviklede multimediefestival med ca. 360 deltagere fra seks forskellige nordjyske folkeskoler.

Torsdag 11. april blev der for 14. gang afviklet multimediefestival, hvor elever fra indskoling og mellemtrin kunne se og hylde egne og andres medieproduktioner. Forud for festivalen havde de deltagende klasser produceret små film med udgangspunkt i en række opgaver.


Tommy Hald fra TV2 Nord var sammen med kollegaen Daniel Mikkelsen dommer og prisoverrækker ved festivalen.

Eleverne har arbejdet med alt fra ideudvikling, til skuespil, optagelse og redigering, så de er kommet igennem alle facetter af medieproduktionen. Det hele kulminerede traditionen tro med prisoverrækkelsen på UCN.

Lektor ved læreruddannelsen, Hanne Bøgesvang, står sammen med kollegaen Inger Toftegaard Barret for festivalen. Hun oplever, at eleverne går meget op i at produceret filmene, men også at se andres produktioner

- Det var en festlig og lærerig dag. Eleverne var dygtige og rigtig optagede af at se egne produkter og også andres, som de med stor interesse kommenterede både mediefagligt og oplevelsesmæssigt. Noget vi lærere både ude i folkeskolen og os her på læreruddannelsen glædede os meget over, fortæller Hanne Bøgesvang.

Dommerne til festivalen var Tommy Hald og Daniel Mikkelsen fra TV2 Nord.

Kreative vindere

Festivalen er inddelt i priser for indskoling og mellemtrin. For indskolingen deltog i alt 130 elever og lærere fra henholdsvis Vejgaard Østre Skole og Fjellerad Skole. Her løb Malou, Liv, Ida, Clara og Emilie fra 2. klasse på Vejgaard Østre Skole med 1. pladsen. De havde valgt opgaven med at lave en viderefortælling over maleriet ”Den sårede engel” malet af Hugo Simberg i 1903. 2. pladsen gik til Ida, Isabell, Kasper, Mikkel, Asta, Alma og Anton fra 2F og 3F på Fjellerad skole. De havde produceret en videofortælling om ulven.

Konkurrencen på mellemtrinet stod mellem 230 deltagere fra Fjellerad Skole, Haverslev-Ravnkilde Skole, Ellidshøj Skole, Flauenskjold Skole, Kærby Skole. Her gik 1. pladsen til Anton, Freja, Lea, Mads, og Tobias fra 4. - 6. kl. på Flauenskjold Skole. 2. pladsen gik til Stine, Filippa, Josefine, Mads og Ida fra 4. – 6. klasse på Haverslev–Ravnkilde Skole. Begge grupper have lavet en kort stumfilm om en fiktiv person.


Værter ved festivalen var Frederik Taftenberg Mortensen, 3. årgangsstuderende på læreruddannelsen, og lektor Hanne Bøgesvang.