26. april 2019

Nordjyske unge med i jury til filmfest

Unge fra 55 europæiske byer i 34 lande skal søndag 5. maj sidde i biografmørket og fungere som jury til publikumsprisen Young Audience Award.

Young Audience Award skal udbrede kendskabet til europæisk film blandt de unge biografgængere. Prisen danner rammen om en filmisk festdag for et par tusinde 12-14-årige, som søndag 5. maj skal kåre årets bedste europæiske film, blandt tre nominerede titler. Prisen uddeles for ottende gang i 2019.

Aalborg er repræsenteret som jury og Young Audience Award-arrangementet afvikles i Biffen Nordkraft og samtidigt i det meste af Europa – i 55 europæiske byer herunder London, Berlin, Amsterdam, Barcelona, Madrid.

Interessen er stigende

Det er sjette år i træk, at Aalborg repræsenterer Danmark. Men flere danske byer har fået øjnene op for prisen og muligheden for at skabe en anderledes filmoplevelse for de unge. I år kommer der som noget nyt også stemmetal fra juryer i Århus, København og Stege. Til selve dagen i Biffen Nordkraft samles en jury bestående af 80 nordjyder i alderen 12-14 år. Samtidigt med deres jævnaldrende i Europa skal de se og bedømme filmene Fight Girl (Holland), Los Bando (Norge) og Old Boys (UK).

Det er Keld Mathiesen fra UCN, Center for Undervisningsmidler i Nordjylland, der står bag filmfesten i Biffen. Han oplever, at det er spændende for de unge at være en del af et stort europæisk fællesskab og samtidig får de mulighed for at opleve film, som de typisk ikke ville få set, hvis de ikke var med til at uddele Young Audience Award.

Kort om Young Audience Film Day

Young Audience Film Day arrangeres af European Film Academy. Selve prisoverrækkelsen finder sted i Erfurt, Tyskland og streames direkte på nettet. Så når de unge i blandt andet Danmark har afgivet deres stemmer, kan de slutte dagen af foran computeren og følge prisoverrækkelse på www.yaa.europeanfilmawards.eu

Young Audience Award i Danmark er støttet af Det Danske Filminstitut og Biografklub Danmark-fonden.

For yderligere information                    

Keld Mathiesen, UCN Center for Undervisningsmidler i Nordjylland.
7269 0852
klm@ucn.dk