28. maj 2019

Politikere blev klogere på business

Tirsdag d. 28. maj havde UCN besøg af Preben Bang Henriksen (V) og Lisbeth Bech Poulsen (SF), der begge stiller op til Folketinget. De var inviteret på Campus Hobrovej i Aalborg, hvor UCN’s største uddannelsesområde, businessuddannelserne, holder til.

Rektor Lene Augusta Jørgensen og studieleder Karen Rubæk fortalte bl.a. om UCN’s brede vifte af uddannelsesaktiviteter, vigtigheden af gode korte og mellemlange videregående uddannelser i Nordjylland, og hvorfor besparelserne på uddannelsesområdet må stoppe.


Fra venstre: Preben Bang Henriksen (V), rektor Lene Augusta Jørgensen, Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Karen Rubæk, studieleder

Undervejs blev de to politikere også studerende for en stund, da de fulgte undervisningen i en klasse på uddannelsen i international sales and marketing. Her blev de bl.a. klogere på, hvad man skal være opmærksom på, når man arbejder med eksport til lande i f.eks. Afrika.

Politikerne fik i det hele taget et indtryk af den internationale atmosfære på campus, hvor en fjerdedel af de ca. 2.000 studerende læser på en engelsksproget linje.

 - Det var inspirerende at få et indblik i, hvordan UCN arbejder med tilrettelæggelse af uddannelse her på stedet, hvor der tydeligvis bliver taget udgangspunkt i nogle andre principper end de klassiske, hvor traditionel tavle-undervisning er i højsædet. Og så er det positivt, at uddannelserne hele tiden er tæt forbundet med omverdenen, og at de studerende arbejder med konkrete cases, fortalte Lisbeth Bech Poulsen, der har været medlem af Folketinget for SF siden 2011.


Der blev også tid til dialog med internationale studerende på UCN's uddannelse i eksport og teknologi. Her er det rektor Lene Augusta Jørgensen og Lisbeth Bech Poulsen.

Besøget er et af flere, hvor politikere gæster UCN, og er et forsøg på at skabe større kendskab til UCN’s aktiviteter blandt nordjyske folketingskandidater, og ikke mindst sikre en god dialog med politikere med interesse for uddannelsesområdet.

Konceptet for besøgene er, at politikerne ikke kun møder repræsentanter fra UCN’s ledelse, men også får mulighed for at tale med dem, det hele handler om, nemlig de studerende.

Onsdag d. 29. maj er det så tid til politikerbesøg på UCN’s campus i Thisted, hvor de lokale folketingskandidater Simon Kollerup (S) og Torsten Schack Pedersen (V) lægger vejen forbi.

Mere info:

  • Lene Augusta Jørgensen, rektor på UCN, tlf.nr.: 7269 0100

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation