08. juli 2019

Mange vil bygge ovenpå deres erhvervsakademiuddannelse

Mange med en erhvervsakademiuddannelse vælger at investere yderligere 1½ år og læse videre til professionsbachelorniveau. Over 600 havde ved ansøgningsfristens udløb d. 5. juli søgt optagelse på en af UCN’s 9 forskellige overbygningsuddannelser. Det er på niveau med de seneste års søgning.

Teknologiuddannelser oplever positiv vækst

Teknologiuddannelserne på UCN kunne d. 5. juli konstatere en fremgang i antallet af ansøgere til både overbygningsuddannelserne og erhvervsakademiuddannelserne. Og det glæder chef for teknologiuddannelserne, Jan Holler Foget:

- Vi er rigtig glade for, at vores studerende i stigende grad vælger at bygge ovenpå med en professionsbachelor. Mange af ansøgerne er faglærte, og det højere niveau bidrager med efterspurgte kompetencer indenfor de mange, nye teknologier, som industrien implementerer i disse år.

I alt har 213 valgt at søge ind på en af de 5 overbygningsuddannelser indenfor it, produktion, design, energi og miljø.

Innovationsuddannelse har bidt sig fast

Sidste år så den nye uddannelse i innovation og entrepreneurship sit lys på Professionshøjskolen UCN. Og det senest tilkomne uddannelsestilbud ser ud til at have bidt sig godt fast i de uddannelsessøgende med 41 ansøgere i 2019.

 - Vi er rigtig glade for, at den nye uddannelse allerede har fået et godt fodfæste i Nordjylland. For der er brug for innovation, entreprenørskab og intraprenørskab. Erfaringerne fra det første hold har været helt unikke med noget af det laveste frafald, vi nogensinde har set, fortæller Henriette Eduardsen, chef for UCN’s businessuddannelser.

I alt har 407 valgt at søge om optagelse på en overbygning på business-uddannelserne. Det betyder desværre at flere må afvises, da der kun kan optages 299 studerende.

UCN udbyder i alt ni overbygningsuddannelser (også kaldt top-up), der alle fører til en titel af professionsbachelor. Adgangsbilletten til uddannelserne er en relevant toårig erhvervsakademiuddannelse.

Ansøgertal for top-up-uddannelserne

Se ansøgertal for top-up-uddannelserne - opgjort 8. juli 2019 (PDF)

For yderligere information

• Business, Henriette Eduardsen, mobil: 72 69 13 75

• Teknologi, Jan Holler Foget, mobil: 72 69 14 70

Af Peter Møller Rasmussen, pmr@ucn.dk, UCN Kommunikation