26. august 2019

Mød UCN på Idrætsmødet

Der er masser af idræt på programmet, når Idrætsmødet finder sted i Aalborg torsdag 29. august til søndag 1. september 2019. I løbet af de fire dage kan du høre en række spændende oplæg fra undervisere og forskere på UCN og deltage i aktiviteter med bl.a. studerende.

Det er især UCN’s fysioterapeutuddannelse, der medvirker på Idrætsmødet, men også UCN’s sport management-uddannelse bidrager til det store folkemøde for idræt.

Dorte Drachmann, der er studieleder på UCN’s fysioterapeutuddannelse, glæder sig til det store arrangement:

- Idrætsmødet er et oplagt fokuseret folkemøde for fysioterapeutuddannelsen at være aktiv deltager i. Vi ser frem til at præsentere vores forskning og kompetencer inden for området samt møde og være i dialog med andre forskere, idrætsorganisationer og folk med interesse og glæde for bevægelse, fysisk aktivitet og sundhed.

På Idrætsmødet kan du bl.a. møde følgende UCN-forskere:

Torsdag d. 29. august kan du få svar på, om reklamerne for holdningskorrigerende trøjer holder det, de lover. Det er lektor Steffan Wittrup fra UCN’s fysioterapeutuddannelse, der holder oplægget – kl. 17.40.

Fredag d. 30. august kan du blive klogere på fremtidens krav til kvalitet og uddannelse i idrætssektoren med blandt andre Morten Nørgaard, adjunkt på UCN’s sport management-uddannelse. Debatten foregår kl. 16.45 i AAU Create. Et lignende oplæg finder sted kl. 12.

Du kan også høre om hjernerystelser i sport ved Signe Refsgaard Bech fra UCN’s fysioterapeutuddannelse kl. 11.

Samme dag – både om formiddagen og først på aftenen - er der debat med Anette Bentholm, lektor på UCN’s fysioterapeutuddannelse, om inklusion, og hvordan man tager imod nye medlemmer i foreningslivet.

Kl. 17.30-18.30 er der paneldebat med bl.a. Jens Peter Sørensen fra sport management med titlen "Nordjylland former idrætten - Aalborg som idrættens største uddannelsesby" - på den scene, der hedder Sportsbutikken.

Lørdag d. 31. august er brugen af vippebræt på dagsordenen, specifikt i forbindelse med genoptræning efter en ankelskade. Det er kl. 15.30 og styres af Anne Svendsen, ligeledes fra fysioterapeutuddannelsen.

Søndag d. 1. september kan du komme ud at løbe en tur og samtidig få værdifuld viden om løbeskader ved Lars Henrik Larsen, lektor på UCN’s fysioterapeutuddannelse. Det foregår ved Jomfru Ane Parken Legeplads kl. 11.

Samme sted kl. 12 holder Lars Henrik Larsen oplæg om løfteknik og rygbelastning. Senere søndag er e-sport på plakaten, når Christian L. Straszek fra UCN’s fysioterapeutuddannelse holder oplæg om smerter i muskler og led blandt e-sports-atleter.

Mere info:

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation