22. november 2019

Iværksætterpris til studerende: God idé blev til 25.000 kr.

Fire studerende fra UCN løb med en af de eftertragtede priser til dette års Danish Entrepreneurship Award. 7000 kreative unge hjerner, undervisere og erhvervsfolk deltog i det store arrangement i Fredericia torsdag d. 21. november.

Tobias Dela Astrup, Amanda Rismoen, Anders Jespersgaard og Kasper Hermes Olsen fik overrakt et verdensmålsmikrolegat på 25.000 kr. for deres idé SmartPant, der kan revolutionere pantsystemet. Legatet går til iværksættere, som står bag innovative løsninger, der skaber mulighed og grobund for at løse verdens allerstørste udfordringer og uddeles af Tuborgfondet og Fonden for Entreprenørskab.

- Det er utrolig fedt at vinde og få det skulderklap. Man føler, man gør noget rigtigt. Vi har søgt et verdensmålmikrolegat for at komme ud over stepperne og få udviklet vores model. Nu er vi kommet tættere på - vi har stationerne, vi skal afprøve det på, og med legatet kan vi udvikle det sidste, så vi i 2020 faktisk har et færdigt produkt, lød det fra SmartPant, da de kom ned fra scenen med checken på 25.000 kr.


Fra venstre: Kasper Hermes Olsen, Amanda Rismoen, Anders Jespersgaard og Tobias Dela Astrup

De fire studerende læser på UCN’s uddannelse i innovation og entrepreneurship. Deres virksomhed SmartPant går kort fortalt ud på at udvikle en app, som gør det nemmere og hurtigere for forbrugere at få indbetalt pantpengene på deres konto – og slippe for bøvlet med flaskeboner. Det kan lade sig gøre, fordi app'en er forbundet til eksisterende pantautomater og pantstationer i Danmark.

Appen skal motivere flere til at få afleveret deres pantflasker, ikke mindst så de ikke flyder i naturen. I dag bliver omkring 10 pct. af alle flasker ikke indleveret.

UCN havde mange grupper med til den store iværksætterkonkurrence og tre ud af de fire grupper, der endte i finalen, var fra den nordjyske professionshøjskole.

Mere info:

  • Amanda Rismoen, UCN-studerende og ejer af SmartPant, tf.nr. 2859 0055
  • Kasper Hermes Olsen, UCN-studerende og ejer af SmartPant, tlf.nr.: 3164 0406

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation