28. november 2019

Idéerne blomstrer vildt i 24 timer

Knap 130 studerende har et døgn til at idéudvikle på, hvordan endnu flere borgere i Hjørring Kommune bliver engageret i at få kommunens natur til at udfolde sig.

- Velkommen til og værsgo at aflevere din mobil og dit ur.

Det var beskeden til de UCN-studerende på uddannelserne Natur- og Kulturformidling og Bachelor i offentlig administration, da de torsdag 28. november ved middagstid tjekkede ind på en 24 timers camp. Formålet med de midlertidig beslaglagte mobiler er at sikre fuld koncentration om opgaven: "Hvordan samler, motiverer og engagerer man endnu flere af Hjørring Kommunes borgerne til selv at tage ejerskab og blive aktive ambassadører for projektet om at lade naturen blomstre vildt?"

Projektet ”Naturkommunen blomstrer vildt” skal sætte skub i en række initiativer som kan sikre bedre vilkår for naturen og biodiversiteten i Hjørring Kommune. Hos UCN er studieleder Helle Markusen glad for, at de studerende kan arbejde med så spændende en problemstilling på deres camp.

- Det er tredje år, at de studerende på offentlig administration arbejder med en 24 timers camp, men det er første gang, at vi inddrager de studerende på natur- og kulturformidling og indgår et samarbejde med en kommune på denne måde, fortæller Helle Markusen.

De studerende for 3. semester på offentlig administration har fokus på at styre slagets gang i løbet af det døgn, hvor søvn og fritid bliver sat til side til fordel for struktureret konceptudvikling og forhåbentlig en masse gode idéer. Imens skal de øvrige studerende generere idéer, som inspirere til nye tiltage i den nordjyske natur.


Campen involverer studerende fra både natur- og kulturformidling og bachelor i offentlig administration.

Vinderkoncept skal føres ud i livet

Repræsentanter fra Hjørring Kommune havde til opgave at kickstarte campen og vende tilbage 24 timer senere for at høste de gode idéer.

- Målet er, at Hjørring Kommune beslutter, hvilke idéerne som de ønsker at arbejde videre med for at føre dem ud i livet. Det er samtidig meningen, at de studerende i vindergruppen selv har muligheden for at engagere sig i udførelsen af projektet, siger studieleder Helle Markusen.

Der er helt bevidst meget åbne rammer for de studerendes opgave, så de frit kan vælge, om de vil arbejde med at inddrage privatpersoner, virksomheder, foreninger eller noget helt tredje.

Projektet ”Naturkommunen blomstrer vildt” bliver fulgt af Frank Erichsen, der står bag DR-programmet Bonderøven. Han er også en del af programmet for campen i form af oplæg for de studerende torsdag aften.


De studerende skal i løbet af campen igennem en række planlagte øvelser, som skal hjælpe kreativiteten på vej.

For yderligere information

Er du nysgerrig på projektet: Naturkommunen.dk

Vil du vide mere om campen:
Helle Markusen, studieleder, Professionshøjskolen UCN
Telefon 7269 1345

Af Mette Green, meg@ucn.dk, UCN Kommunikation