31. januar 2020

Chefen for fremtidens nordjyske lærere er fundet

​Professionshøjskolen UCN har ansat en ny uddannelseschef for læreruddannelsen og Center for Undervisningsmidler. Med en solid baggrund i uddannelsesverdenen og kommunalt regi er 52-årige Peter Larsen den rette mand til jobbet.

2. marts tiltræder Peter Larsen som uddannelseschef hos UCN. Her skal han stå i spidsen for læreruddannelsen samt Center for Undervisningsmidler (CFU), der blandt andet leverer undervisningsmaterialer til alle nordjyske folkeskoler. 

Han kommer fra en stilling som skole- og dagtilbudschef i Hjørring Kommune, som han har bestridt siden 2015. Peter Larsen har allerede stort kendskab til uddannelsesverdenen og UCN, idet han tidligere har arbejdet 12 år hos UCN act2learn, der er UCN’s efter- og videreuddannelse. Her arbejdede han som underviser og ledelses- og organisationskonsulent. Han sidder desuden i uddannelsesudvalget for såvel lærer- som pædagoguddannelsen.

- Jeg glæder mig rigtig meget til mine nye chefudfordringer i UCN og sammen med dygtige ledere og medarbejdere at gøre en god læreruddannelse endnu bedre - på vegne af samfundets vigtigste kerneopgave: børn og unges læring, trivsel og dannelse.  Den samme vigtige kerneopgave, som jeg har været chef for de sidste 4,5 år i børne- og undervisningsforvaltningen i Hjørring Kommune, siger Peter Larsen.


Peter Larsen tiltræder stillingen 2. marts 2020.

En vigtig tid for læreruddannelsen

Uddannelsesdirektør Peter Møller Pedersen glæder sig til det nye samarbejde.

- Peter Larsen kender ikke alene professionshøjskolesektoren men også den kommunale verden. Der ser jeg som et stort plus, da både læreruddannelsen og CFU skal udvikle sig i tæt samspil med folkeskolen, siger Peter Møller Pedersen.

Han understreger, at det er en vigtig tid, som læreruddannelsen går i møde.

- Læreruddannelsen har ligesom folkeskolen altid stor, politisk bevågenhed. Med rette da det er en vigtig uddannelse for fremtidens Danmark. Vi ønsker som professionshøjskole fortsat at tilbyde en læreruddannelse af høj kvalitet, hvor vi både har tæt samarbejde med praksis og baserer vores uddannelse på den nyeste forskning. Det kræver blandt andet en dygtig chef i spidsen af uddannelsen, og det er vi sikre på, at vi nu har fundet i Peter Larsen, siger Peter Møller Pedersen.

UCN udbyder læreruddannelsen i både Aalborg og Hjørring. Center for Undervisningsmidler har ligeledes hjemme i både Aalborg og Hjørring.

For yderligere information

Peter Møller Pedersen, uddannelsesdirektør, Professionshøjskolen UCN
Telefon 7269 0311

Af Mette Green, meg@ucn.dk, UCN Kommunikation