07. februar 2020

Erfaren direktør bliver chef for UCN act2learn

Peter Andersen er ansat som chef for UCN’s efter- og videreuddannelse UCN act2learn. Peter Andersen kommer fra en stilling som direktør for Dafolos forlag og kompetenceudvikling, hvor han har været siden 2007.

Det er et enigt bedømmelsesudvalg, som peger på den 46-årige Peter Andersen som den bedst egnede kandidat til stillingen ud af et felt på 32 ansøgere.

Peter Andersen har siden 2007 været først forlagschef og siden direktør for forlag og kompetenceudvikling hos Dafolo i Frederikshavn. Han har tidligere været forlagsredaktør og udviklingschef i Dafolo og udviklingschef i Dansk Psykologisk Forlag.

- Jeg glæder mig til at arbejde sammen med Peter Andersen. Han kender allerede UCN fra tidligere samarbejde, har et bredt lokalt kendskab til mange interessenter og kunder i Nordjylland og et godt internationalt netværk. Med Peter i chefrollen har jeg store forventninger til, hvordan vi fortsat kan udvikle UCN og samtidig spille UCN bedre ved at skabe synergi mellem forskellige typer af uddannelse og forskning. Peter bringer også værdifuld viden med fra forlagsbranchen, som jeg ser som et stort plus i stillingen, siger rektor Lene Augusta Jørgensen, der er formand for bedømmelsesudvalget.

Som chef for UCN act2learn bliver Peter Andersen chef for en bred efter- og videreuddannelsesvirksomhed, der tilbyder vidensbaseret kompetenceudvikling inden for det teknologiske, merkantile, pædagogiske og sundhedsfaglige felt, og som arbejder sammen med både offentlige institutioner og private virksomheder.


Peter Andersen, kommende chef for UCN act2learn.

Netop nu arbejder UCN hårdt på at styrke videreuddannelsen særligt i forhold til det private område.

- Peter kommer ind i UCN act2learn på et meget spændende tidspunkt med store muligheder for at præge udviklingen og skabe endnu bedre efter- og videreuddannelse til gavn for arbejdsmarkedet i Nordjylland, siger Lene Augusta Jørgensen.

Peter Andersen har store forventninger til sit kommende job.

- Jeg glæder mig meget til jobbet som chef for UCN act2learn, hvor jeg sammen med dygtige ledere og konsulenter skal videreudvikle og fastholde den høje kvalitet og faglighed i UCN´s samlede efter- og videreuddannelse. Dette sker i et tæt eksternt samarbejde med kommuner, regioner og øvrige samarbejdspartnere, siger Peter Andersen.

Han lægger også stor vægt på det interne samarbejde mellem forskning, udvikling, grunduddannelse og efter- og videreuddannelse på tværs af UCN.

- At UCN har det hele under samme tag er en stor fordel og kommer den enkelte kursist til gode. Jeg er et uddannelsesmenneske og motiveres i høj grad af disse interne og eksterne samarbejder for sammen at skabe nutidens og fremtidens kompetenceudvikling, siger han.

Peter Andersen tiltræder sin stilling snarest muligt og senest 1. juni 2020.

Stillingen som chef for UCN act2learn blev ledig, da den hidtidige chef, Søren Samuelsen, skiftede til jobbet som direktør for Tech College.

For yderligere information

Lene Augusta Jørgensen, rektor, UCN
Telefon 7269 0100

Af Erik Hagen Jørgensen, ejo@ucn.dk, UCN Kommunikation