18. maj 2020

Åbent hus for lukkede døre

​Mange unge står foran at skulle vælge studie, men er frataget muligheden for at besøge de videregående uddannelser for at blive klogere på de mange muligheder. Derfor inviterer Professionshøjskolen UCN nu til online åbent hus på tre campusser.

Rundvisning på campus, samtaler ved forskellige messestande og muligheden for at opleve stemningen på en videregående uddannelsesinstitution. Det er normalt tilbuddet til studiesøgende, når UCN inviterer til åbent hus på en række campusser i maj og juni. Men den aktuelle situation med Covid-19 betyder, at det kun er en lille gruppe studerende og medarbejdere, som må opholde sig fysisk på campusserne i forbindelse med de få studieaktiviteter, der er en del af den seneste genåbning.

Derfor er tre arrangementer omlagt til online løsninger. Eventkonsulent hos UCN, Signe Hørby Bendtsen, fortæller, at interesserede kan være med foran skærmen og vælge blandt en række oplæg fra godt 30 forskellige uddannelser. Selvom det ikke bliver muligt at fremvise campusser summende af liv, så er der også meget positivt at sige om den alternative løsning med at invitere online.

- Fordelen ved denne løsning er, at det er nemt at deltage for ansøgere fra andre dele af landet. Det er i det hele taget en mere fleksibel løsning, da oplæg og videopræsentationer bliver tilgængelige på ucn.dk efter arrangementerne, hvilket giver flere interesserede mulighed for at se dem, siger Signe Hørby Bendtsen, der håber, at det samlet set resulterer i flere besøgende end til de traditionelle åbent hus-arrangementer.


Der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål til både undervisere, studerende og studievejledere til arrangementerne.

UCN’s studievejledere tilbyder telefonisk vejledning til potentielle ansøgere, men studievejleder Susanne Tølbøl oplever, at det giver meget mere for ansøgerne at deltage i åbent hus.

- De får mulighed for at høre oplæg fra både undervisere, studerende og os som studievejledere. Uanset om man er i tvivl om sit studievalg eller allerede har besluttet sig, så er der viden at hente til arrangementerne. Hvis man allerede er afklaret om valget, kan det give vigtig viden om ansøgningsproces eller hjælpe til at forventningsafstemme forud for studiestart, siger Susanne Tølbøl.

Hun håber, at flere vil benytte sig af muligheden for at stille spørgsmål i chatten undervejs i de online oplæg. Da det foregår online betyder det, at man kan stille spørgsmål anonymt, hvis man ønsker det.

Åbent hus løber af stablen som en blanding af live online oplæg og præsentationer af uddannelser og studieretninger i form af blandt andet video.

Fakta om Åbent Hus

  • Der afvikles tre åbent hus, og deltagerne logger ind via et link fra ucn.dk, hvor man også efter arrangementerne vil have mulighed for at tilgå hovedparten af oplæggene for de enkelte uddannelser.
  • Det er muligt at tilmelde sig via hjemmesiden og få tilsendt program, links mv.
  • 27. maj kl. 15-18 for Campus Sofiendalsvej (teknologi-uddannelserne)
  • 3. juni kl. 16-18 for Campus Hobrovej (business-uddannelserne)
  • 4. juni kl. 17-19 for Campus Mylius Erichsens Vej (lærer, meritlærer og pædagog)

For yderligere information

Susanne Tølbøl, studievejleder, UCN
Telefon 7269 0467