11. juni 2020

UCN kan oprette ekstra studiepladser pga. corona-krisen

Regeringen og alle Folketingets partier giver de videregående uddannelser et ekstraordinært COVID-særtilskud til at oprette 4.500 ekstra studiepladser. På UCN drejer det sig umiddelbart om en tildeling på 4.1 mio. kr. til oprettelse af ​90 ekstra pladser.

Opjusteringen kommer, fordi flere forventes at søge ind på en videregående uddannelse i år som følge af den økonomiske krise, som COVID-situationen risikerer at føre med sig. Vurderingen er, at op mod 10.000 flere unge vil søge mod landets videregående uddannelser.

- Vi har efter en henvendelse i sidste uge fra ministeren allerede været ved at kigge på, om vi kan optage flere studerende på nogle af vores populære erhvervsrettede uddannelser, hvor der er lav ledighed og stor efterspørgsel fra erhvervslivet. Der er stadig flere forhold, der skal på plads, men det ser umiddelbart lovende ud, siger Peter Møller Pedersen, uddannelsesdirektør på UCN, og fortsætter:

 - I den her helt særlige situation vil vi gerne give unge, der vil i gang med en videregående uddannelse, endnu bedre chancer for at komme ind. Nogle har mistet jobbet, det er svært at komme ud at rejse, og det er blevet vanskeligere at tage et sabbatår og få et job.


Flere studiepladser på nogle af UCN's populære uddannelser er godt nyt til de mange unge, der gerne vil ind på en videregående uddannelse på UCN denne sommer. 

De ekstra studiepladser kan blandt andet komme i spil på uddannelserne til bygningskonstruktør, automationsteknolog og finansøkonom. Det er uddannelser, der traditionelt har flere ansøgere end uddannelsespladser, og som samtidig har en relativt høj beskæftigelse.

 - Der er ingen tvivl om, at uddannelse er en af nøglerne til at komme godt ud på den anden side efter corona-krisen, men vi har samtidig ingen interesse i at uddanne til arbejdsløshed. Det handler stadig om så vidt muligt at sikre en fornuftig balance mellem udbud og efterspørgsel.

Partierne lægger i aftalen vægt på, at så mange pladser som muligt oprettes i 2020. Nogle af de forhold, der skal undersøges nærmere, handler om kapacitet, faciliteter og økonomi. UCN's uddannelsesdirektør forventer, at UCN har en endelig afklaring senest 6. juli.

Sidste sommer optog UCN cirka 3.000 nye studerende. Der er ansøgningsfrist for kvote 1-ansøgere 5. juli kl. 12. De kommende studerende får besked om optagelse d. 28. juli.

Mere info:

  • Peter Møller Pedersen, uddannelsesdirektør på Professionshøjskolen UCN, tlf.nr.: 7269 0311

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation