05. juli 2020

Stigning i ansøgere til UCN’s uddannelser

​Over 4.200 ansøgere har en af Professionshøjskolen UCN’s uddannelser som deres 1. prioritet, hvilket er 4 procent flere end sidste år.

Interessen for at søge ind på de videregående uddannelser er stor. UCN har modtaget i alt 9.859 ansøgninger, hvilket det højeste antal ansøgninger i UCN’s historie. Årets felt af 1. prioritetsansøgninger er med 4.242 på niveau med 2018, som var det hidtil mest søgte år.

Uddannelsesdirektør Peter Møller Pedersen er yderst tilfreds med den store søgning.

- Vi ser en fremgang både på de erhvervsrettede uddannelser og på hovedparten af vores velfærdsuddannelser, hvilket vi kun kan være tilfredse med, siger Peter Møller Pedersen.

Læreruddannelsen er en af de uddannelser, som oplever stigende søgning. 7 procent flere end sidste år har søgt ind på uddannelsen, hvilket glæder UCN’s uddannelsesdirektør.

- Sidste år oplevede læreruddannelserne landet over en nedgang i unge, som søgte ind på uddannelsen. Derfor er det positivt, at den udvikling er vendt, og vi i år kan se, at flere har søgt ind på læreruddannelsen på UCN. Sidste år oplevede vi et godt efteroptag, inden studiestarten i august. Det samme håber vi bliver tilfældet i år, da der stadig er ledige plader på uddannelsen, siger Peter Møller Pedersen.

Alle ansøgere får 28. juli besked om, hvor vidt de er optaget, hvorefter det er muligt at søge ind på de uddannelser, der har ledige pladser. Alle ledige pladser annonceres på ucn.dk.

UCN’s mest søgte uddannelse er igen i år pædagoguddannelsen, som med 732 1. prioritetsansøgninger igen får fyldt alle studiepladser. Det samme er tilfældet med professionshøjskolens sundhedsuddannelser.

Stor interesse for Teknologi og Business

En række erhvervsrettede uddannelser oplever ligeledes stigende interesse. Det gælder blandet andet finansbachelor, der har modtaget 31 procent flere 1. prioritetsansøgninger i forhold til 2019. På uddannelsen til automationsteknolog er der i år udsigt til at blive rift om pladserne.

- Automationsteknolog er en uddannelse, som har været inde i en god udvikling, og i år er der 58 1. prioritetsansøgere mod henholdsvis 49 og 30 i 2019 og 2018. Det er positivt at se, at der er interesse for uddannelsen både blandt ansøgere og de virksomheder, der efterspørger dimittender med denne uddannelse på CV’et, siger Peter Møller Pedersen.

Han hæfter sig også ved, at mange har lagt billet ind på en plads på IT-teknolog uddannelsen, som har registreret en stigning på 24 procent i forhold til året før.

Samlet set har UCN’s teknologi- og businessuddannelser en stigning på 5 procent i 1. prioritetsansøgninger. Udover de mange erhvervsrettede uddannelser dækker det også over en fremgang på bacheloruddannelsen i Offentlig administration, hvor 52 procent flere har sat uddannelsen øverst på deres ønskeseddel.

Fald i internationale ansøgere

Et område skiller sig særligt ud i tallene, idet den store søgning også dækker over en tilbagegang på 10 procent i ansøgere til de engelsksprogede udbud. Hovedparten af ansøgerne på de engelsksprogede udbud er internationale studerende, og det er derfor også et forventet fald.

- Situationen for vores internationale ansøgere er meget special i år, da udvikling omkring COVID-19 har skabt stor usikkerhed om mulighederne for at starte uddannelse i Danmark. Vi gør alt, hvad vi kan for at vejlede vores internationale ansøgere, men situationen udvikler sig hele tiden, og det har naturligvis skabt en usikkerhed blandt mange og måske fået dem til at aflyse eller udsætte deres planer om at læse i Danmark, siger uddannelsesdirektøren.

Trods et fald på ca. 60 ansøgere er der stadig flere ansøgere, end der er studiepladser på de engelsksprogede udbud på teknologi- og businessuddannelserne.

Ansøgertal for UCN

Se oversigt over antallet af ansøgere på UCN’s uddannelser pr. 5. juli 2020 (PDF).

For yderligere information

Peter Møller Pedersen, uddannelsesdirektør
Telefon 7269 0311

Af Mette Green, meg@ucn.dk, UCN Kommunikation