28. juli 2020

Historisk mange får studieplads på UCN

Professionshøjskolen UCN kan byde velkommen til flere studerende end nogensinde før. I alt har 3.313 fået en studieplads, og det er 200 flere end sidste år.

Rekordoptaget skyldes først og fremmest, at UCN ekstraordinært har fået flere studiepladser på baggrund af COVID-19-situationen.

 - Der er rigtig mange unge mennesker, der gerne vil i gang med en videregående uddannelse, ikke mindst som følge af den helt særlige situation, vi står i med corona-pandemien. Uddannelse er en god investering i fremtiden, og derfor glæder vi os over, at vi i år kan tage imod endnu flere, både på vores velfærdsuddannelser og vores erhvervsrettede uddannelser, forklarer Lene Augusta Jørgensen, rektor på UCN.

UCN har fået 177 ekstra studiepladser fordelt på en række forskellige uddannelser. Bl.a. har flere kunnet komme ind på uddannelserne til pædagog, sygeplejerske og finansøkonom. De ekstra pladser er kommet i stand, efter Folketingets partier har indgået en aftale, der betyder, at flere kan få deres ønske om studie opfyldt i en tid, hvor mange forventeligt har ændret planer for sabbatår mv.

Populære velfærdsuddannelser

På pædagoguddannelsen kan man i år tage imod 542 nye studerende, hvilket er 10 pct. flere end sidste år. Den populære uddannelse må dog stadig afvise næsten 200 1. prioritetsansøgere. Flere skal også i gang med en uddannelse til lærer, der i år oplever en stigning på 7 pct. flere studerende. Her er der imidlertid stadig ledige pladser.

 - Vi har et stort samfundsansvar i forhold til at sikre arbejdskraft til kerneopgaverne i vores velfærdssystem. Derfor er det rigtig glædeligt, at flere unge både vil og kan komme i gang med en uddannelse til f.eks. lærer, sygeplejerske og pædagog, fortæller Lene Augusta Jørgensen.

Den suverænt sværeste uddannelse at komme ind på er jordemoderuddannelsen. Selvom UCN har fået 10 ekstra pladser på uddannelsen, skal der stadig et karaktergennemsnit på minimum 10,2 for at komme direkte ind. På de øvrige sundhedsuddannelser er alle pladser ligeledes fyldt op.

Lene Augusta Jørgensen hæfter sig også ved, at 11 pct. flere er kommet ind på UCN’s fire uddannelser i Hjørring. I Aalborg er der også fremgang, mens antallet af optagne på UCN i Thisted stort set er det samme som sidste år.

Businessuddannelser runder 1.000

Det største uddannelsesområde på UCN, businessuddannelserne, skal også sætte flere stole frem til studiestart. Her runder man en milepæl, da mere end 1000 ansøgere er blevet tilbudt en studieplads.

Det er især finansuddannelserne og offentlig administration, der står for fremgangen med cirka 30 pct. flere studerende. På UCN’s tekniske uddannelser er bygningskonstruktøruddannelsen, automationsteknolog og multimediedesigner blandt de populære.

Studiestart i lyset af corona

På UCN er man i fuld gang med at forberede studiestarten for de mange nye studerende, der skal i gang til august og september.

 - Vi gør alt, hvad vi kan for at gennemføre studiestarten så normalt som overhovedet muligt, selvfølgelig ud fra de gældende retningslinjer. Ikke alt vil nødvendigvis være, som det plejer, men vi forventer bestemt, at de nye studerende møder fysisk op på vores campusser og får en rigtig god studiestart ansigt til ansigt med deres nye medstuderende, tutorer og undervisere, forklarer Lene Augusta Jørgensen.

På trods af rekordoptaget er der stadig ledige pladser på en række uddannelser. Det gælder bl.a. uddannelserne til lærer, automationsteknolog, energiteknolog og financial controller. Lene Augusta Jørgensen opfordrer unge, der ikke er kommet ind på deres drømmeuddannelse, til at tage et ekstra kig på de ledige pladser.

Optagelsestal:

Mere info:

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation