29. juli 2020

Populært at læse videre på UCN's overbygnings-uddannelser

Mange unge med en 2-årig erhvervsakademiuddannelse vælger at læse videre og blive professionsbachelor. Det viser optagelsestallene på UCN’s overbygningsuddannelser, hvor 15 pct. flere i år er blevet optaget.

UCN udbyder 10 forskellige overbygningsuddannelser inden for teknologi og business, og i år har 441 fået en studieplads på én af dem.

 - Mange af dem, der er blevet optaget, er vores egne studerende, der har taget en 2-årig erhvervsakademiuddannelse, og som nu gerne vil bygge endnu mere på ved at tage en professionsbachelor. Samtidig er det et svært arbejdsmarked at komme ud på netop nu, og derfor er vi glade for at kunne give så mange chancen for at læse videre, fortæller Henriette Eduardsen, uddannelseschef for UCN’s erhvervsrettede uddannelser.

De uddannelser, der skal sætte flest stole frem, er international handel og markedsføring med 91 nye studerende, sport management med 67 og international hospitality management med 66.

730 havde imidlertid søgt en overbygningsuddannelse på UCN som 1. prioritet og derfor er en del også blevet skuffet.

Ny uddannelse godt fra start

For første gang udbyder UCN en uddannelse i IT-sikkerhed, og den er kommet godt fra start. Uddannelsen er klar til at tage imod 30 nye studerende, når dørene til studiestart åbner 1. september.

 - Der har været stor opbakning fra både private og offentlige organisationer i Nordjylland til at oprette den nye uddannelse i Aalborg, så vi er meget tilfredse med et rigtig godt optag på det første hold. Med uddannelsen imødekommer vi et behov hos mange nordjyske virksomheder for kompetencer på det her område, siger Henriette Eduardsen.

Med den nye uddannelse bliver man specialist i bl.a. cyber- og netværkssikkerhed samt IT-sikkerhedsgovernance. Uddannelsen varer halvandet år og er en overbygningsuddannelse primært for datamatikere og IT-teknologer. Herefter kan man kalde sig professionsbachelor i IT-sikkerhed.

Blandt de øvrige overbygningsuddannelser på teknologi kan nævnes digital konceptudvikling, webudvikling og energimanagement. Sidstnævnte optager i år dobbelt så mange som sidste år; 26 mod 13 i 2019.

Mere info:

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation