07. oktober 2020

FC Midtjylland bliver officiel samarbejdspartner med UCN

En ny aftale skal styrke samarbejdet mellem FC Midtjylland og Professionshøjskolen UCN. Det kommer bl.a. de studerende på UCN til gavn i form af flere projektsamarbejder, praktikmuligheder og forsknings- og udviklingsprojekter.

Aftalen er en udvidelse og formalisering af et samarbejde, der allerede har stået på i en årrække. Med aftalen får studerende på UCN' teknologi- og businessuddannelser fremover endnu bedre muligheder for at prøve kræfter med sportens verden og erhvervslivet via samarbejde med FC Midtjylland.

 - Vi har i en årrække haft et tæt og godt samarbejde med UCN i forhold til at få studerende i praktik, og vi har også haft nogle af vores dygtige medarbejdere til at holde oplæg på UCN i Aalborg. Det uformelle samarbejde har fungeret upåklageligt, og flere praktikanter har kunnet veksle deres praktikophold til faste jobs, udtaler Peter Josephsen, oplevelseschef i FC Midtjylland og dimittend fra sport management-uddannelsen på UCN.


FC Midtjylland vinder det danske mesterskab i fodbold 2020 (foto: FC Midtjylland og Stefan Steinn)

- Udover at vi med aftalen nu har papir på, at vi fortsat kan få gode og kompetente studerende i praktik fra UCN’s uddannelser, satser vi på, at vi nu får mulighed for at gøre endnu mere brug af den store viden, der er på UCN. Det kunne være via større fælles projekter eller gennem case-arbejde med udvalgte uddannelser. Dette vil ikke kun gavne os, men også de studerende og ansatte fra UCN.

- Alt i alt ser vi frem til både at modtage viden og studerende fra UCN, men vi ser også frem til at kunne bidrage med at uddanne fremtidens medarbejdere inden for sportens verden, forklarer Peter Josephsen.

Gevinst for de studerende

Konkret betyder det udvidede samarbejde, at udvalgte studerende på UCN, især fra sport management-uddannelsen, via en særlig ordning kan få praktikophold og studiejob i FCM, ligesom aftalen åbner døren til nye forsknings- og udviklingsprojekter til gavn for de to parter.

- FC Midtjylland har udviklet sig til at være en af Danmarks absolut stærkeste fodboldklubber, senest understreget af klubbens danske mesterskab i år samt deltagelse i Champions League-gruppespillet. Der er ingen tvivl om at FCM, qua sin meget markante position, er en attraktiv samarbejdspartner for os, så vi er stolte over at have indgået denne aftale, udtaler Claus Jensen, uddannelsesleder på UCN Business’ overbygningsuddannelser.

- Det nye samarbejde giver os nogle flere tangenter at spille på, som ikke mindst kommer vores studerende til gode, bl.a. via projektsamarbejder, praktikmuligheder og forsknings- og udviklingsprojekter.

- Vi har et stort fokus på at skabe ”uddannelse i virkeligheden”, hvor vores studerende undervejs i deres uddannelse kommer tæt på erhvervslivet og i det her tilfælde sportsverdenen. Vi har en stor tro på, at vores samarbejde med FCM kan gøre dem endnu mere attraktive for aftagerne, forklarer Claus Jensen.

Kontakt

  • Peter Josephsen, oplevelseschef i FC Midtjylland, tlf. nr.: 25 60 00 65
  • Claus Jensen, studieleder på UCN Business’ overbygningsuddannelser, tlf.nr.: 7269 1463

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation