19. november 2020

Fysisk undervisning genoptages på UCN

Studerende og medarbejdere på UCN kan fra mandag d. 23. november vende tilbage til professionshøjskolens campusser i Hjørring og Thisted. Også i Aalborg genoptages den fysiske undervisning, efter regeringen i dag har besluttet at ophæve en række restriktioner i Nordjylland.

Stort set al fysisk undervisning på UCN’s 37 grunduddannelser blev omlagt til digital fjernundervisning mandag d. 9. nov. som følge af situationen med COVID-19-smitte i mink. Også efter- og videreuddannelser har været berørt.

Uddannelsesdirektør Peter Møller Pedersen glæder sig over, at alle UCN’s campusser fra mandag igen er åbne.

 - Det er en stor lettelse for os, at restriktionerne ophæves allerede nu på grund af den positive udvikling i smittetallene her i Nordjylland. Den fysiske undervisning har stor betydning for vores studerendes trivsel, og vi har kunnet se tegn på frustration hos vores studerende over igen at skulle studere hjemmefra. Så der er ingen tvivl om, at det er enormt vigtigt at få de studerende tilbage på vores campusser, ikke mindst i Hjørring og Thisted, hvor vores campusser har været lukket helt ned, siger UCN’s uddannelsesdirektør.

Ophævelsen af restriktionerne betyder konkret, at UCN fra på mandag igen har mulighed for at gennemføre prøver og undervisning fysisk på alle campusser inden for rammerne af ansvarlig genåbning af uddannelsesinstitutioner.

 - Vi håber og tror på, at vi nu kan gennemføre den fysiske undervisning over en stabil lang periode, for det trækker store veksler på vores undervisere at skulle omlægge undervisningen, først fra fysisk til online og nu tilbage til fysisk undervisning. De har virkelig ydet en formidabel indsats i denne meget krævende tid for hele Nordjylland, forklarer Peter Møller Pedersen.

UCN’s studerende får nærmere information herom fra deres uddannelse. De studerende får også besked om, at de får information fra uddannelsen om deres praktik, hvis praktikken har været berørt. 

Ophævelsen af restriktioner ændrer ikke ved, at UCN fortsat har et stort fokus på at begrænse COVID19-smitte mest muligt, og at alle forebyggende retningslinjer fortsat er gældende. Det vil sige krav om at holde afstand, sikre god hygiejne, udlufte hyppigt samt bruge mundbind ved ophold i fællesområder og i øvrige situationer, hvor afstandskravet fraviges.

Alle sociale aktiviteter er ligeledes fortsat aflyst frem til den 2. januar 2021. 

Kontakt:

  • Peter Møller Pedersen, uddannelsesdirektør på Professionshøjskolen UCN, tlf.nr.: 7269 0311.

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation