27. maj 2021

UCN vinder pris for kæmpe arbejde med at fremme diversitet

Professionshøjskolen UCN har som den første uddannelsesinstitution i Danmark fået tildelt Diversitetsprisen af Fonden for Entreprenørskab. Rektor Lene Augusta Jørgensen fik overrakt prisen i forbindelse med DM i Entreprenørskab torsdag d. 27. maj.

Prisen er et bevis på, at UCN arbejder målrettet for at fremme diversitet i de mange forskellige projekter og aktiviteter, professionshøjskolen udbyder med fokus på entreprenørskab og iværksætteri – herunder særligt i forhold til at sikre at flere kvindelige studerende prøver kræfter med entreprenørskab og iværksætteri som en del af deres uddannelse.

 - Vi er enormt stolte over at modtage prisen. Det er en fornem anerkendelse af det fantastisk gode arbejde, vores undervisere og studerende laver hver eneste dag. Vi vægter diversitet højt i vores uddannelser - det er med til at skabe værdi både på vores uddannelser og i vores samfund i det hele taget. En høj grad af diversitet fremmer også innovation, forklarer Lene Augusta Jørgensen, rektor på Professionshøjskolen UCN.


Rektor Lene Augusta Jørgensen (i midten) med Diversitetsprisen - flankeret af UCN's to iværksætterteams til DM i Entreprenørskab på Børsen i København.

Det er første gang, Fonden for Entreprenørskab uddeler Diversitetsprisen i Entreprenørskab

- UCN bliver den første vinder af den nye pris, fordi de arbejder strategisk, gennemgående og dedikeret med diversitet og fremmer mangfoldighedsdagsordenen. Netop den dedikation og ambition, som UCN har, er meget inspirerende for andre uddannelsesinstitutioner, og det vil vi gerne hædre dem for, siger Emilie Normann, chef for forskning, analyse og videregående uddannelser i Fonden for Entreprenørskab.

Indsatser for flere kvindelige iværksættere

Blandt de nyere initiativer på UCN er Next Women-netværket, der har til formål at motivere og hjælpe flere kvindelige iværksættere i gang med egen virksomhed, både gennem netværk og undervisning. Som et led i netværket kobles kvindelige erhvervsmentorer med de unge iværksættere, og det er en stor succes. Der er over 180 medlemmer af netværket og over 30 kvindelige mentorer.

I samme boldgade har UCN planer om at starte projektet InvestorPitch, som skal styrke de kvindelige iværksættere især i pitchsituationen overfor et mandsdomineret investorpanel. Kun 1% af de kvindelige iværksættere lykkes i dag med at komme igennem nåleøjet og opnå en investering i deres virksomhed. Målet er således at løfte antallet af kvindelige iværksættere, der formår at tiltrække investorer.

 - Som uddannelsesinstitution kan vi spille en stor rolle i at fremme flere kvindelige iværksættere. Vi understøtter overgangsfasen fra idé til virksomhed gennem kontakt til erhvervsfremmesystemet, det lokale iværksættermiljø og investorer. Med et øget fokus på entreprenørskab i uddannelserne og de målrettede indsatser kan vi allerede nu se, at der er flere unge kvinder, som ønsker at blive iværksættere, siger Anni Stavnskær, chefkonsulent i UCN Innovation.

Undersøgelser viser, at kvinder skaber mere bæredygtige virksomheder, og det er der ifølge Anni Stavnskær i høj grad brug for nu og i fremtiden.

Tværfagligt forløb for iværksættere

UCN’s tværfaglige iværksætterforløb Next Step, hvor studerende bl.a. kan få undervisning i entreprenørskab og bruge deres praktiktid i egen virksomhed, er endnu et eksempel på en aktivitet, der er med til at fremme diversitet i entreprenørskab. I år har studerende fra 33 af UCN’s uddannelser deltaget i Next Step-forløb med en bred repræsentation af etnicitet, køn og race.

Derudover har professionshøjskolen lavet særlige forløb for studerende på de pædagogiske uddannelser for at fremme innovation og entreprenørskab hos fremtidens lærere og pædagoger - løse dilemmaet med balancen mellem at starte socialøkonomisk virksomhed og samtidig skabe en rentabel virksomhed.

Mere info:

  • Lene Augusta Jørgensen, rektor på Professionshøjskolen UCN, tlf.nr.: 7269 0100

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation