29. juli 2021

414 nye studerende på UCN's overbygningsuddannelser

414 ansøgere er klar til at tage plads på UCN’s 10 overbygningsuddannelser, når der er studiestart til september. Det er 6 pct. færre end i 2020, men stadig flere end i 2019.

I alt modtog UCN over 900 ansøgninger til overbygningsuddannelserne. Den største af UCN’s overbygningsuddannelser er international handel og markedsføring. Her er 90 nye studerende klar til studiestart.

Sport management-uddannelsen har oplevet en stigende interesse de senere år og kan i år byde velkommen til 89 nye studerende. En anden populær uddannelse er digital konceptudvikling, der oplever en fremgang på knap 20 pct.

 - Corona-krisen har vist, hvor vigtige gode digitale løsninger, f.eks. inden for e-handel, er. Det tror jeg er én af årsagerne til fremgang på en uddannelse som digitale konceptudvikling, hvor de studerende netop bliver eksperter i at udvikle virksomheders digitale tilstedeværelse i form af for eksempel websites, apps og services, forklarer Henriette Eduardsen, uddannelseschef for UCN Teknologi og Business.

Stadig mulighed for at få en plads

På flere af UCN’s overbygningsuddannelser er der stadig gode chancer for at komme ind. Der er nemlig ledige pladser på bl.a. uddannelserne i innovation og entreprenørskab, international hospitality management, energimanagement og IT-sikkerhed, hvor interessen ikke er helt så stor som sidste år.

 - På nogle af vores uddannelser optager vi lidt færre studerende end sidste år. Det skyldes bl.a., at vi havde rigtig mange ansøgere sidste år, samtidig med at der er kommet godt gang i flere brancher, f.eks. inden for byggeri, energi og IT. Det kan betyde, at flere af de unge vælger at starte deres karriere i erhvervslivet frem for at fortsætte studierne, forklarer Henriette Eduardsen, uddannelseschef for UCN Teknologi og Business.

Henriette Eduardsen hæfter sig også ved, at de studerende, som netop har afsluttet deres 2-2½ årige erhvervsakademiuddannelse, og som har mulighed for at læse videre på en overbygningsuddannelse, i næsten 1½ år været ramt af hjemsendelser og deraf megen online-undervisning. Det kan spille ind på deres lyst til at læse videre her og nu.

Er man interesseret i at læse mere om ledige pladser på UCN's uddannelser, kan man finde mere information på ucn.dk/ledigepladser. Adgangsbilletten til uddannelserne er en relevant 2-2½ årig erhvervsakademiuddannelse.

Mere info

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation