24. september 2021

Turismeforskere fra hele verden gæster Nordjylland

Internationale forskere og undervisere afholder konference i Aalborg, hvor de blandt andet sætter fokus på, hvordan hotel- restaurations- og turistbranchen skal rejse sig efter en pandemi, der har sat branchen på den anden ende.

Professionshøjskolen UCN er i næste uge vært for turisme- og hospitality konferencen EuroCHRIE 2021. Her vil fagfolk fra hele verden mødes for at stille skarpt på forskning og udviklingen inden for en branche, som i den grad er blevet udfordret af COVID-19’s verdensomspændende nedlukninger.  

Birgitte Hvingel Jørgensen er lektor ved UCN og står desuden i spidsen for konferencen, der har 120 fysiske deltagere fra 16 forskellige lande plus 70 online deltagere fra Kina, New Zealand, USA og Ghana for blot at nævne nogle af de 24 lande, som er repræsenteret.

- Hoteller, restauranter og turismeerhvervet generelt er blevet enormt påvirket af COVID-19, og det er derfor et emne, som fylder meget på konferencen. Op mod 40 procent af de publikationer, forskerne har indleveret til konferencen, handler om netop det. Forskerne har set på alt fra, hvordan kunderne har ændret adfærd som følge af pandemien til krisehåndtering og behovet for at sikre kompetent arbejdskraft i branchen på den anden side af omfattende nedlukninger. Udfordringer vi kender både herhjemme og i udlandet, fortæller Birgitte Hvingel Jørgensen.


Allerede i lufthavnen bliver konferencedeltagerne taget godt imod.

Besøg på nordjyske turistattraktioner

De mange konferencedeltagere skal ikke blot diskutere forskningsresultater, men også rundt i det nordjyske for at hente inspiration til udvikling af turistdestinationer, hoteller og restauranter.

- Vi har etableret et samarbejde med en række nordjyske leverandører, så vores gæster fra hele verden vil blive præsenteret for noget af det bedste, Nordjylland har at byde på, når det kommer til kulinariske oplevelser. De skal desuden rundt i det nordjyske for at opleve vores egn. Her går turen til Thy, hvor de blandt andet skal besøge Thisted Bryghus, Cold Hawaii og nationalparkens rå natur, lyder det fra Birgitte Hvingel Jørgensen.

Hun håber, at flere af de udenlandske gæster får øjnene op for Danmark og særligt Nordjylland som destination.

Inspiration til nordjyske erhvervsdrivende

Det er ikke kun forskere og undervisere fra turisme- og hospitalitybranchen som nyder godt af, at Aalborg i år danner rammen for EuroCHRIE konferencen. Også de lokale restauranter og hoteller kan få glæde af arrangementet. Udover at flere lokale restauranter står for forplejningen til konference, så kan de også selv hente ny viden og inspiration, da der blandt andet er workshop med det anerkendte franske Institut Paul Bocuse, hvor der er fokus på hvordan nordjyske råvarer kan indgå i det plantebaserede køkken, alt sammen med et tvist af fransk elegance.

Kort om konferencen EuroCHRIE 2021

  • Det er Professionshøjskolen UCN, der er vært for konferencen
  • Konferencen samler forskere og undervisere fra turisme og hospitalitybranchen. Konferencen i Aalborg skulle oprindeligt have været afholdt i 2020 men blev udsat på grund af corona-pandemien
  • For første gang afholdes konferencen som en hybridkonference, hvor forskerne kan deltage enten online eller ved fysisk fremmøde i Aalborg. Førstnævnte gruppe kan kun deltage i det akademiske program og ikke de mange events og ekskursioner som også er en del af konferencen.
  • Konferencen foregår 27.-30. september og der deltager i alt 190 delegerede hvoraf 70 er med online.
  • En række studerende fra UCN’s uddannelser inden for service, turisme og hospitality er med til at planlægge og afvikle konferencen.
  • Læs mere om konferencen på www.eurochrie2020.org

For yderligere information

Birgitte Hvingel Jørgensen, lektor UCN
Telefon 7269 1415
Mail bihj@ucn.dk

Af Mette Green, meg@ucn.dk, UCN Kommunikation