11. oktober 2021

Virksomheder flokkes om studerende på jobmesse i Aalborg

Virksomheder inden for en række brancher i Nordjylland mangler kvalificeret arbejdskraft, ikke mindst inden for byggeri og IT. Det mærker man også på Professionshøjskolen UCN, hvor interessen for at deltage i job- og praktikmessen MatchMaking er enorm.

Mere end 80 virksomheder og organisationer står klar til at byde sig til over for de over 800 studerende, som deltager i messen på UCN i Aalborg onsdag d. 13. oktober. For tre år siden var det kun lidt over 20 virksomheder.

 - Alle pladser er udsolgte. Der er ingen tvivl om, at det skyldes vækst i en række af de nordjyske brancher og mangel på kvalificeret arbejdskraft. Samtidig oplever vi, at de nordjyske virksomheder higer efter at møde vores studerende og allerhelst fysisk, nu hvor det igen er muligt oven på corona-pandemien, forklarer Claus Jensen, konstitueret uddannelseschef for UCN’s teknologi og business-uddannelser.


Over 80 virksomheder og organisationer deltager i dette efterårs MatchMaking-messe på UCN onsdag d. 13. oktober.

Det er bl.a. studerende på UCN’s IT- og byggeriuddannelser, der er rift om. En fjerdedel af virksomhederne på messen kommer således fra byggebranchen. Èn af dem er BM Byggeindustri fra Hobro.

 - Ligesom resten af byggebranchen kan vi godt mærke, at der er rift om kvalificerede medarbejdere, men vi håber, at vi kan tiltrække nogle dygtige studerende på messen, som har en særlig interesse i bæredygtigt byggeri. Vi vil rigtig gerne være med til at klæde de studerende på til fremtidens jobmarked og lære fra os. Hos os kan de studerende få mulighed for at specialisere sig i modulbyggeri og opleve en anderledes måde at bygge på, fortæller Rikke Nielsen, der er digital designer hos BM Byggeindustri.

Messen foregår på Sofiendalsvej 60 i Aalborg kl. 9-12. De studerende kommer fra over 20 forskellige uddannelser, herunder bygningskonstruktør, datamatiker, multimediedesigner og markedsføringsøkonom.

Som noget nyt kan virksomheder, der ikke har mulighed for at deltage fysisk på jobmessen, være med online og møde interesserede studerende.

Læs mere på ucn.dk/matchmaking.

Kontakt:

  • Claus Jensen, konstitueret uddannelseschef for UCN’s teknologi og business-uddannelser, tlf.nr.: 7269 1463
  • Rikke Nielsen, digital designer hos BM Byggeindustri, tlf.: 81770954

Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation