31. marts 2022

Studerende skal projektere 800 m2 stort beboerhus på tre dage

For første gang i to år kan studerende og virksomheder igen mødes fysisk til De Digitale Dage, som i år foregår d. 6.-8. april i Aalborg. Her skal over 150 studerende og 30 virksomheder - ved hjælp af de nyeste digitale værktøjer - projektere et 800 m2 stort beboerhus for Himmerland Boligforening.

De Digitale Dage er et partnerskab mellem Professionshøjskolen UCN, Aalborg Universitet og EUC Nord og er et unikt koncept, hvor studerende fra en række forskellige uddannelser inden for byggeriet samles om at afprøve og præsentere de nyeste digitale redskaber. Det sker i samarbejde med repræsentanter fra entreprenør- og rådgiverbranchen.

 - De Digitale Dage er en fantastisk mulighed for at bringe studerende og erhvervsliv tæt på hinanden og opbygge erfaringer med nye digitale teknologier, som skal være med til at skubbe på den grønne omstilling og et mere effektivt og bæredygtigt byggeri. Samtidig får de studerende, der til sammen repræsenterer alle byggeriets parter, et uvurderligt indblik i hinandens fagområder, og det vil i sidste ende komme branchen til gavn, fortæller Søren Nissen, projektleder for de Digitale Dage og lektor på UCN’s byggeriuddannelser.

Ca. 130 studerende vil være fysisk til stede ved arrangementet i Aalborg sammen med deltagere fra over 30 tilmeldte firmaer, som vil tage del i De Digitale Dage på lige fod med de studerende. Derudover er omkring 40 studerende fra UCN’s bygningskonstruktøruddannelse i Vietnam med online.

De får til opgave at give det økonomisk mest fordelagtige tilbud på en projektering af det 800 m2 store beboerhus – med udgangspunkt i BIM-baserede analyser og BIM-modeller. Til slut skal de præsentere deres projektforslag for en dommerkomité.

Det digitale eksperiments holdeplads

De studerende kommer fra en række forskellige uddannelser inden for byggeriet lige fra tømrere og murere på EUC Nord, bygningskonstruktører, energiteknologer og installatører på UCN til ingeniører i indeklima og energi, konstruktionsingeniører, cand. tech. i Byggeledelse og Bygningsinformatik samt Building Energy Design på Aalborg Universitet. De bliver delt ind i grupper sammen med medarbejdere fra rådgiver- og ingeniørvirksomheder i hele Nordjylland.


I 2020 blev De Digitale Dage aflyst pga. corona, sidste år var det en ren online-udgave - i 2022 slår De Digitale Dage så igen dørene op til et fysisk arrangement.

Èn af virksomhederne, der igen i år deltager i De Digitale Dage, er rådgivningsvirksomheden COWI.

 - De Digitale Dage skal være det digitale eksperiments holdeplads, hvor man som virksomhed har mulighed for at komme ind og se nye teknologier blive brugt i traditionelle arbejdsopgaver. På den måde får vi som virksomhed, men også som studerende, et indblik i, hvad der er muligt at digitalisere, når man har 3 dages fokus på digital optimering, forklarer Simon Fiele, Digital Development Lead hos COWI.

Han fremhæver, at teknologierne er en del af alles hverdag i branchen, og at det er væsentligt, at alle kan orientere sig i den digitale jungle.

Resultaterne fra De Digitale Dage opsamles i såkaldte læringsprodukter, som skal skabe værdi for den danske byggebranche og byggeriets uddannelser på alle niveauer i Danmark. De bliver gjort tilgængelige på dedigitaledage.dk.

Om De Digitale Dage

  • De Digitale Dage er et samarbejde mellem Professionshøjskolen UCN, Aalborg Universitet og EUC Nord og foregår d. 6.-8. april 2021. I år er det 12. gang, De Digitale Dage afholdes.
  • Målet med De Digitale Dage er at samle alle byggeriets parter om at afprøve og præsentere de digitale redskaber samt at simulere virkeligheden for de studerende.
  • Under dagene kommer de studerende og erhvervslivet bl.a. til at arbejde med indeklima, statiske principper, energi, bæredygtighed, sikkerhed, tilgængelighed, tidsplan, økonomi, byggepladsindretning og Building information management (BIM).
  • Tilrettelæggelsen og gennemførelsen af De Digitale Dage 2022 sker i samarbejde med COWI & DI Byggeri.
  • De Digitale Dage er støttet af Grundejernes Investeringsfond.
  • Læs mere på dedigitaledage.dk

Kontakt:

  • Søren Nissen, projektleder på De Digitale Dage og lektor på UCN’s byggeriuddannelser, tlf.: 7269 1528
  • Simon Fiele, Digital Development Lead hos COWI, tlf.nr.: 4215 5058

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation