01. april 2022

UCN’s nye innovationshus officielt indviet

Siden nytår har det nye innovationshus på Campus Hobrovej i Aalborg summet af aktivitet og idérigdom. Torsdag d. 31. marts blev det så officielt indviet med taler, champagne og chokoladeovertrukne jordbær.

Det 600 m2 store hus rummer både undervisningslokaler, prototypelaboratorie, videorum, podcastrum, pitchzoner og sociale zoner. Huset kan bruges af alle ansatte og studerende. Det bliver samtidig et mødested for UCN’s samarbejdspartnere i Nordjylland.

 - I innovationshuset vil der blive udviklet nye løsninger på aktuelle problemstillinger, og det er noget af det, vi i bestyrelsen ønsker at skabe mulighederne for. Huset skal både være til gavn for den enkelte studerende og være med til at udvikle Nordjylland i form af nye innovative idéer, som f.eks. kan bidrage til den grønne omstilling, digitalisering og vores velfærd, fortalte bestyrelsesformand Poul Knudsgaard i sin tale.

Huset ligger på Campus Hobrovej i Aalborg og understøtter UCN´s strategi 2030 om mere innovation i alle uddannelser. Målet er at arbejde med innovation, kreativitet og entreprenørskab på helt nye måder til fordel for ansatte og studerende på UCN, det nordjyske erhvervsliv og velfærdssektoren.

 - Huset giver mulighed for at udbygge vores aktiviteter inden for tværfaglighed, entreprenørskab og samarbejde med vores omverden, og vi har nu endnu bedre faciliteter til vores studerende, så de kan udfolde sig og afprøve deres ideer. På den måde er innovationshuset en vigtig milepæl i udviklingen af nordjysk erhvervsliv og velfærd, for herfra opstår de kommende generationer af virksomheder og iværksættere, sagde rektor Kristina Kristoffersen.

De seneste tre år har over 1600 studerende fra 33 forskellige uddannelser på UCN gennemført iværksætterforløbet Next Step, og det har resulteret i mere end 100 virksomheder.

For de nye studerende på forårets Next Step-forløb er innovationshuset blevet deres daglige tilholdssted og arbejdsplads. De har holdt til i huset siden januar.

Kontakt:

  • Kristina Kristoffersen, rektor på Professionshøjskolen UCN, tlf.nr.: 7269 0100

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation