03. august 2022

Rift om ledige studiepladser på UCN

På seks dage har UCN modtaget over 350 ansøgninger til professionshøjskolens uddannelser med ledige studiepladser. Det er væsentligt flere end sidste år.

Det er blandt andet de store uddannelser til pædagog og sygeplejerske, der har fået mange ansøgninger. For første gang i flere år er der ledige studiepladser på de to uddannelser, og det har mange tilsyneladende fået øjnene op for. 44 har søgt ind på sygeplejerskeuddannelsen, mens pædagoguddannelsen kan notere en enkelt færre.

Begge uddannelser udbydes i både Aalborg, Hjørring og Thisted, og alle steder er der tikket ansøgninger ind. Også på læreruddannelsen har UCN modtaget mange ansøgninger. I alt er knap en tredjedel af ansøgningerne rettet mod de tre store velfærdsuddannelser.

- Vi oplevede et fald i søgningen til de tre uddannelser før sommerferien, så det er enormt positivt, at mange søger ind her i efteroptaget. Vi ser ud til at kunne fylde sommerholdene op på uddannelserne til sygeplejerske og pædagog, og så håber vi, at endnu flere vil søge ind i løbet af efteråret. Også på vores erhvervsrettede uddannelser oplever vi en stor efterspørgsel efter ledige pladser, hvor f.eks. uddannelserne til bygningskonstruktør og datamatiker er populære, forklarer rektor Kristina Kristoffersen.

Hvis man vil starte på en uddannelse til sommer, er der frist 5. august, og derfor håber UCN’s rektor, at bunken med ansøgninger kan nå at vokse sig endnu større.

- Vi får fortsat mange henvendelser, og vi gør alt, hvad vi kan for at vejlede de potentielle ansøgere til de uddannelser, der virker rigtige for dem. Det handler ikke kun om at få dem ind, men også skabe det gode match. Det har enorm betydning for Nordjylland, at vi får dygtige unge mennesker ind på vores uddannelser, for de nordjyske folkeskoler, daginstitutioner, sygehuse og det private erhvervsliv er klar til at tage imod dem, når de er færdige, siger Kristina Kristoffersen.

Hvis man vil have fingrene i en studieplads til vinter, er der først frist 1. december. Læs mere på ucn.dk/ledigepladser

Kontakt:

  • Kristina Kristoffersen, rektor på UCN, tlf.nr.: 7269 0100

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation