21. marts 2016

Indvielse: Fra folkeskole til ren og skær business

Hele efteråret har op mod 100 håndværkere knoklet for at gøre UCN's campus på Hobrovej i Aalborg klar til de op mod 2000 studerende og 150 medarbejdere på businessuddannelserne. Fredag d. 18. marts blev resultatet så officielt indviet.

I mange år har de studerende på UCN's businessuddannelser holdt til på Lindholm Brygge i Nørresundby og Porthusgade i Aalborgs vestby. I begyndelsen af februar begyndte et nyt kapitel så, da uddannelserne flyttede sammen på Campus Hobrovej, som indtil i sommer husede pædagoguddannelsen.

 - Vi vil i de kommende år vedblive med at markere os som den vigtige vækstmotor, vi er for regionens udvikling, og fortsætte med at gøre Nordjylland til et klogere og bedre sted at leve og udvikle sig. Her spiller vores businessuddannelser netop en stor rolle i at understøtte udviklingen af de små og mellemstore virksomheder og erhvervslivet generelt i Aalborg og hele Nordjylland, fortalte rektor Lene Augusta Jørgensen til de omkring 150, der var mødt frem for at fejre den nye campus.

Bygningerne, der indtil i sommer husede UCN's mange pædagogstuderende i Aalborg, er blevet gennemmoderniseret og en etage er blevet bygget på. Det samlede areal er tæt på 12.000 m2. Den ældste af bygningerne er helt tilbage fra 1931, og i mange år boede Hobrovejens Skole på adressen, indtil den lukkede i 1992.

Kabalen er gået op

Samlingen af businessuddannelserne på Hobrovej markerer afslutningen på flere års byggeprojekter i Aalborg for UCN. I 2014 blev alle teknologiuddannelser samlet på Sofiendalsvej. I august 2015 flyttede de pædagogiske uddannelser, lærer og pædagog, sammen med CFU og act2learn på Mylius Erichsens Vej, og sidste led i byggeplanerne er nu fuldendt med businessuddannelsernes indflytning på Hobrovej. Sundhedsuddannelserne har i mange år boet under samme tag på Selma Lagerløfs Vej i Aalborg Øst.

- Vi er rigtig glade for nu at være nået i mål med de omfangsrige byggeplaner, som blev vedtaget tilbage i 2012. Det giver os endnu bedre rammer og muligheder for at skabe gode uddannelser til de mange tusinde unge, som læser hos os i Aalborg, forklarer Lene Augusta Jørgensen.

150 deltagere var med, da de nye faciliteter på Campus Hobrovej blev indviet. Dermed er UCN i mål med sine byggeprojekter i Aalborg.

I alt studerer mere end 9.000 på UCN’s 35 uddannelser. Udover aktiviteterne i Aalborg udbyder UCN uddannelser i Hjørring og Thisted og sågar også i Ho Chi Minh City i Vietnam, hvor uddannelsesinstitutionens nye bygningskonstruktøruddannelse kan tage imod de første studerende til sommer.

Fakta om Campus Hobrovej:

  • I sommeren 2015 flyttede UCN’s pædagoguddannelse ud, og i efteråret er der udover en omfattende renovering bygget yderligere 800 kvadratmeter til. Det samlede areal er på knap 12.000 m2.
  • I slutningen af januar 2016 flyttede UCN’s 10 businessuddannelser i Aalborg ind i den nye campus. Op mod 2000 studerende og ca. 150 medarbejdere har deres daglige gang på adressen.
  • Businessuddannelserne holdt tidligere til på Lindholm Brygge i Nørresundby og i Porthusgade i Aalborgs vestby. Begge lejemål er nu opsagt og fraflyttet.
  • Byggeriet på Hobrovej består af fem skolebygninger, hvor den ældste er opført i 1931 til Hobrovejens Skole, der holdt til på adressen indtil lukningen af skolen i 1992. Derefter overtog Aalborg Børnehave- og Fritidspædagogseminarium bygningerne og renoverede dem. Siden skifter seminariet navn, først til Skipper Clement Seminariet, senere i forbindelse med fusionen med det socialpædagogiske seminarium i Odinsgade til Pædagogseminariet i Aalborg. Siden 2008 har pædagoguddannelsen i Aalborg hørt under UCN.
  • UCN har i dag fire adresser i Aalborg mod otte i 2014.
  • Projektet har haft en entreprisesum på ca. 33 millioner. Hovedentreprenør var Færch & Co.

Mere info:

  • Lene Augusta Jørgensen, rektor på UCN, tlf.nr.: 7269 0100
  • Peder Normann Pedersen, bygningschef på UCN, tlf.nr.: 7269 0150

Tekst: Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation