18. april 2016

Lærerstuderende udvikler prisvindende undervisningsforløb

De to nordjyske lærerstuderende Nicolai Kjærsgaard Andersen og Alexander Iburg Nielsen løb med 2.pladsen og 10.000 kr. i den nationale undervisningspris KMD Educa Award, der blev uddelt på Skolemessen i Aarhus torsdag d. 14. april.

Sammen med studerende fra hele landet har Alexander Iburg og Nicolai Kjærsgaard Andersen fra UCN konkurreret om de tre pladser i finalen ved KMD Educa Award. De to studerende har lavet et digitalt undervisningsforløb til engelskfaget, der sætter fokus på multikulturalisme med afsæt i metropolen London. Da spændingen var udløst stod de to nordjyder tilbage med en flot andenplads, 10.000 kr. og ikke mindst mange rosende ord fra dommerkomiteen.

- Det er helt fantastisk. Vi er jo nordjyder, så vi havde ikke regnet med noget, men vi er superstolte og rigtig glade for at vi gjorde den ekstra indsats. Næste år går vi efter guldet, lød den begejstrede reaktion fra Alexander Iburg efter overrækkelsen.

Pengene fra prisen kommer til at gå til nogle gode sommeraktiviteter.

- Og så skal vi give noget kage til vores medstuderende. Det har vi lovet, sagde Nicolai Kjærsgaard Andersen med et smil.

Vinderen af KMD Educa Award 2016 blev Mia Dybdahl Andersen og Frederikke Schødts fra læreruddannelsen i Odense. 3. pladsen gik til Anja Hvidesten og Thea L. Ahrensberg fra University College Sjællands læreruddannelse i Vordingborg.

Fra venstre mod højre; Alexander Iburg Nielsen og Nicolai Kjærsgaard Andersen

Et meget stærkt koncept

Juryen i KMD Educa Award var begejstret for undervisningsforløbet, som tager udgangspunkt i begrebet multikulturalisme og bruger metropolen London som sit objekt.

Juryen sagde bl.a.:

 - Med en stringent opbygget hjemmeside, der har en klar logik og er visuelt indbydende, har Nicolai og Alexander opbygget et stærkt koncept, der sender eleverne direkte ind i hjertet af London. Med youtube-videoer, klart definerede opgaver og et QR-boardgame bliver eleverne udfordret digitalt og analogt. Det er et konceptuelt stærkt forløb med en god struktur og en velfungerende it-motor, der viser, at Nicolai og Alexander har en god sans for, hvordan man bygger og bruger it. Platformsstrukturen er et meget stærkt fundament for deres tilbud om læring.

KMD Educa Award er en pris indstiftet af it-virksomheden KMD og landets læreruddannelser. Prisen gives til lærerstuderende, som har benyttet sig af it i undervisningen i forbindelse med deres praktikforløb.

Kontaktinformation:

  • KMD, kommunikationschef Christoffer Hellmann, telefon (+45) 44 60 18 09, mobil (+45) 25 29 17 84, che@kmd.dk, Twitter: @Chris_Hellmann