17. juni 2019

Solskin, ny viden og masser af debatter på Folkemødet

Torsdag til søndag i sidste uge løb dette års Folkemødet af stablen på Bornholm, og UCN stod igen bag ét af de mere velbesøgte telte, nemlig Strandbaren, sammen med de øvrige professionshøjskoler i landet.

Knap 20 chefer og medarbejdere fra UCN deltog, og de kunne tage masser af ny inspiration, viden og nye samarbejdsmuligheder med sig hjem. Folkemødet byder nemlig på intet mindre end 3.000 forskellige arrangementer og omkring 100.000 besøgende, heraf mange af UCN's og professionshøjskolernes interessenter.

I Strandbaren blev der afviklet tyve debatter, postersessions, workshops m.m. i løbet af torsdag, fredag og lørdag.

Torsdag eftermiddag deltog rektor Lene Augusta Jørgensen i debatten "Hvor hellig har man lov at være" – arrangeret af VIA University College. Her skulle hun sammen med resten af panelet forholde sig til tre paradokser inden for bæredygtighed, cirkulær økonomi og klodens klima. Læs mere om debatten

Rektor Lene Augusta Jørgensen i debatten "Hvor hellig har man lov at være?" i Strandbaren torsdag eftermiddag.

Kan vi uddanne de unge i hele Danmark?

Lørdag formiddag og eftermiddag stod UCN for to debatter. Den første med uddannelsesdirektør Peter Møller Pedersen, der var med til at diskutere, hvordan får vi skabt uddannelser, der tilgodeser behovet for arbejdskraft og den demografiske udvikling, både i de store byer og de små lokalsamfund.

UCN's uddannelsesdirektør mente bl.a., at vi skal uddannelse på nye måder, hvis vi fortsat skal kunne tilbyde attraktive uddannelser i de mindre byer. Her fremhævede han den nye Cold Hawaii-linje på markedsføringsøkonomuddannelsen i Thisted, der netop skal tiltrække nye og andre studerende til Thy.

Se klip fra debatten med Peter Møller Pedersen. Og læs mere om debatten.


Uddannelsesdirektør Peter Møller Pedersen (th) fremhævede bl.a. den nye Cold Hawaii-linje i debatten "Kan vi uddanne de unge i hele Danmark?" i Strandbaren. På billedet er det Stefan Hermann, formand for Danske Professionshøjskoler, med mikrofonen.

Med i debatten var også Stefan Hermann, formand for Danske Professionshøjskoler, Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, og Mette Dencker, landdistriktsordfører for Dansk Folkeparti.

UCN udviklede debatten sammen med Danske Professionshøjskoler og Landdistrikternes Fællesråd.​

Fremtidens medarbejder til industrien

Om eftermiddagen stillede UCN skarpt på kompetencebehov inden for industrien med debatten "Hvordan bygger vi fremtidens medarbejder til industrien?" med deltagelse af Jens Christian Kløve, studieleder på teknologiuddannelserne, i panelet og Steffen Helledie, lektor på businessuddannelserne, som moderator.


Lektor Steffen Helledie (tv) og studieleder Jens Christian Kløve (th) deltog i debatten "Hvordan bygger vi fremtidens medarbejder til industrien?" lørdag eftermiddag i Strandbaren.​

Nye teknologier og stigende automatisering stiller andre krav til medarbejderne i industrien, og det skal vi kunne imødekomme, men det er nødvendigt at kigge på rammerne og strukturerne i uddannelsessystemet, mente Jens Christian Kløve blandt andet.

Se klip fra debatten med Jens Christian KløveOg læs mere om debatten.

Morten Rask, direktør i den bornholmske industrivirksomhed JENSEN Denmark A/S, David Bue Pedersen, seniorforsker, Institut for Mekanisk Teknologi, DTU og Birgitte Grum-Schwensen, chefkonsulent, Teknisk Landsforbund, deltog også i debatten.

Debatten blev arrangeret i et samarbejde med ATV - Akademiet for de Tekniske Videnskaber.


Danske Professionshøjskoler står bag Strandbaren, der ligger ideelt helt ud til vandet i Allinge, hvor Folkemødet blivet afholdt.

Mere info:

Af Silas Mühlbach, sfm@ucn.dk, UCN Kommunikation