Gå til hoved indhold

Fra onsdag til fredag er 150 nordjyske studerende og elever gået i arbejdstøjet for at komme med deres skarpeste bud på et nyt besøgscenter ved det gamle vandtårn i Hammer Bakker nær Aalborg. De kommer fra en række uddannelser inden for byggeriet, bl.a. tømrer, murer, bygningskonstruktør, installatør og ingeniør.

Og det giver ifølge Jacob Madsen fra AK83 Arkitekter rigtig god mening.

 - Byggerierne bliver stadigt større og mere komplekse, og kravene stiger. Udviklingen går simpelthen så hurtigt, så det er virkelig vigtigt, at fremtidens medarbejdere inden for byggeriet bliver klædt på til den virkelighed, de møder, når de er færdige, fortæller Jacob Madsen.

Han er selv uddannet bygningskonstruktør og er med til at give sparring og gode råd til de studerende i løbet af konkurrencen.

 - Det er rigtig sundt at komme ud og møde de studerende. De kommer med den nyeste viden, og vi får uden tvivl selv en masse ud af det. De Digitale Dage spiller en vigtig rolle i forhold til at understøtte samarbejdet mellem branchen og de studerende. Samtidig er det jo imponerende, hvad de kan nå på bare tre dage.

Jacob Madsen, bygningskonstruktør hos AK83 Arkitekter

Stor gavn af samarbejde med erhvervslivet

Én af de studerende, der er i fuld sving, er Daniel Vestergaard Nielsen. Han er uddannet murer og nu i gang med 4. semester på bygningskonstruktøruddannelsen.

Under De Digitale Dage har han rollen som projektleder for sit team bestående af 15 medlemmer med bl.a. ingeniører, arkitekter, entreprenører og bygningskonstruktører.

  • Det er rigtig sjovt at kaste sig ud i. Vi får set med egne øjne, hvor komplekst og tidskrævende det er at arbejde med et byggeri som dette. Vi lægger meget vægt på at bringe de forskellige kompetencer og fagligheder i spil og bruge de digitale værktøjer såsom Sigma til løbende at lave beregninger ift. f.eks. økonomi og de nye LCA-krav, siger Daniel Vestergaard Nielsen.
Daniel Vestergaard Nielsen, bygningskonstruktørstuderende på UCN

Han har haft stor gavn af et tæt samarbejde med erhvervslivet, der er flot repræsenteret på De Digitale Dage.

  • Jeg er rigtig glad for, at erhvervslivet er med. Det giver utrolig meget at kunne få den sparring, når vi skal binde de mange forskellige tråde sammen, som opgaven her kræver.

De Digitale Dage er et partnerskab mellem Professionshøjskolen UCN, Aalborg Universitet og EUC Nord. Derudover er TECHCOLLEGE som noget nyt blevet en del af partnerkredsen, der over en treårig periode har fået 1,6 mio. kr. i støtte fra Grundejernes Investeringsfond.

Som afslutning på De Digitale Dage skal de studerende præsentere deres forslag for en dommerkomité, som efterfølgende kårer konkurrencens bedste opgave.

Kontakt: 

  • Søren Nissen, projektleder for De Digitale Dage og lektor på byggeriuddannelserne, Professionshøjskolen UCN, tlf.nr.: 7269 1528

Skrevet af Silas Mühlbach, UCN Kommunikation, sfm@ucn.dk