Gå til hoved indhold

Når UCN starter den nye service- og oplevelsesøkonomuddannelse i Frederikshavn til sommer, er de studerende som noget helt særligt sikret garanti for en studierelevant praktikplads.

Erhvervshus Nord og Destination NORD har nemlig samarbejdet om kontakt til en stor gruppe lokale turismevirksomheder, og på ganske kort tid har mere end 30 givet tilbagemelding om, at de gerne tager imod 1-2 praktikanter, når de studerende skal i praktik i sensommeren 2025.

- Det er overvældende at opleve, hvordan virksomhederne i dén grad bakker op og stiller sig til rådighed for kommende praktikanter. De mange tilsagn kommer fra en bred palette af virksomheder, som spænder fra både mindre og større hoteller over campingpladser til museer, fortæller Birgitte Christensen fra Destination NORD.

Sammen med Inge Møller Thomsen fra Erhvervshus Nord har hun været i kontakt med virksomhederne, hvoraf mange glæder sig over, at service- og oplevelsesøkonomuddannelsen kommer til Frederikshavn:

- Det bidrager til et øget fokus på, hvor mange attraktive og spændende arbejdspladser, der er i turismesektoren her i kommunen - og i resten af Nordjylland. Det er et spændende uddannelsestilbud til unge, som øger udbuddet af arbejdskraft i en branche, der trænger til det, og samtidig trækker nye unge indbyggere til kommunen. Turismen er enormt vigtig i Frederikshavn, Skagen, Sæby og resten af området, og det styrker branchen, at unge kan uddanne sig netop dér, hvor behovet er for deres kompetencer, siger Inge Møller Thomsen.

Praktikperioden er på 13 uger, og praktikanterne fra service- og oplevelsesøkonomuddannelsen kan bl.a. hjælpe til med koordinering af events, markedsføringsplaner, sociale medier, kampagner, konkurrent- eller kundeanalyser, kundeservice, salg og daglig drift.

Ansøgningsfrist

1. februar blev der åbnet for ansøgninger til uddannelsen, og man kan søge enten i kvote 2 med frist 15. marts eller kvote 1 senest 5. juli. I kvote 1 vurderes man alene på karaktergennemsnittet fra sin gymnasiale eksamen. Derudover vil det være muligt at blive optaget via efteroptag. Kontakt studievejleder Lars Olsen, laol@ucn.dk - hvis du er interesseret og har spørgsmål.

Fakta om serviceøkonomuddannelsen

  • Uddannelsen er en erhvervsakademiuddannelse og varer 2 år
  • Første hold på uddannelsen i Frederikshavn kan starte til september 2024
  • UCN forventer, at man skal optage minimum 20 studerende, før der kan oprettes hold
  • På uddannelsen lærer man service- og oplevelsesdesign samt forretningsdrift indenfor hotel- og restaurationsbranchen, turisme, sport- og eventindustrien samt detail
  • Man kan blive optaget med bl.a. en gymnasial eksamen, en relevant erhvervsuddannelse eller via en individuel forhåndsvurdering
  • Det er muligt at bygge videre på sin uddannelse og tage en professionsbachelor i f.eks. e-handel, international hospitality management og sport management

Skrevet af Destination Nord