UCN-dimittend giver samspil i Hjørring Kommune

Hos Hjørring Kommune har tilføjelsen af en UCN-dimittend skabt et godt samspil og tilført spændende kompetencer

Professionsskolen UCN bestræber sig på at ramme spændingsfeltet mellem teori og praksis.

Det er lige nøjagtigt, hvad Hjørring Kommune har været interesseret i at tilføre til deres lønog personaleafdeling, hvor lederen Lillian Andersen forklarer, hvorfor et samarbejde med UCN kom i stand.

- Traditionelt har vi haft kontorelever, men vi havde i en længere periode diskuteret at undersøge, hvad de studerende fra UCN har af kompetencer. UCN’s professionsbachelorer ligger et sted mellem den administrative kontoruddannelse og studerende med en ACbaggrund. Derfor var vi interesserede i at undersøge, hvad det kunne give af værdi til kommunen, siger løn- og personalechef Lillian Andersen.

Ifølge hende bringer UCN-dimittenderne nye kompetencer til afdelingen. Det er med til at skabe en god dynamik med de eksisterende professioner.

- Det giver rigtig god mening at blande dimittender fra UCN med den type uddannelser, som vores ansatte typisk har. Det har givet et godt samspil at tilføje de kompetencer, som UCN har givet vores afdeling, lyder det fra hende.

- UCN-dimittender kommer med et tydeligt udgangspunkt, hvor det kan ses, at de har opnået nogle kompetencer gennem studiet, der kan gøres brug af hos os, siger Lillian Andersen.

Michelle Vanggard er dimittend fra professionsbacheloren i offentlig administration hos UCN, og hun er ikke i tvivl om, at UCN’s kombination af teori og praksis har været en mangelvare.

- Uddannelsen blev lavet for 10 år siden, hvor man måske manglede noget i feltet mellem den klassiske kontoruddannelse og en akademisk uddannelse på universitetet. Her lægger uddannelsen sig godt mellem de to, siger UCN-dimittend Michelle Vanggard.

Hos UCN gør man en stor dyd ud af, at de studerende er stærke teoretiske, mens der er krav i undervisningen om, at det skal indeholde elementer fra det praktiske erhvervsliv.

- Vi lærer jo alt det teoretiske, og hvordan vi skriver store opgaver på UCN. Men det skiller sig ud, at vi har den her praktiske kobling. Det er et krav, at vores undervisere har praktisk erfaring, og der kommer input fra erhvervslivet til uddannelsen, slutter Michelle Vanggard.

 

 

 

Få mere inspiration til samarbejde