Next Women

Kun hver fjerde ny iværksætter i Danmark er en kvinde. Det vil vi på Professionshøjskolen UCN nu gøre noget ved.

Med støtte fra Fonden for Entreprenørskab har UCN Innovation derfor startet et nordjysk netværk kun for kvindelige iværksættere. Det nye netværk hedder Next Women og skal være med til at motivere og inspirere unge kvinder, der studere på UCN, til at gå iværksættervejen. Der er nemlig store perspektiver i at få flere kvinder til at springe ud som iværksættere, og vi ser hos unge iværksætterkvinder på UCN et kæmpe potentiale, som kan udfoldes med sparring og netværk omkring dette. Læs mere om formålet med Next Women.

I det nye netværk inviteres erfarne iværksætterkvinder ind, som mentorer for kvindelige startup-studerende. Der afholdes gratis netværksmøder for UCN iværksætterkvinder og kvindelige UCN iværksætterspirer, og man kan blive tilmeldt en Facebookgruppe, som løbende opdateres med nyheder m.m. 

Next Women har Facebookgrupper for 3 niveauer af kvindelige iværksættere: 

Deltagere af Next Women Startup

Kvindelige UCN iværksættere fortæller her om deres erfaringer med Next Women Startup. 

Amanda og Isabella Oestergaard

Ejere af REUSE Streetwear
 
Netværket er kun lige begyndt, men vi har allerede fået kontakt til flere andre kvindelige iværksættere, som vi ikke kendte. Det giver os rigtig gode muligheder for støtte, sparring og videndeling med ligesindede. Der er en eller anden form for naturlig tillid, når man kun er kvinder samlet. Det er fedt at komme ind i en kreds, hvor man møder andre med de samme udfordringer.

Kvinder kan måske godt være lidt tilbageholdende med at komme ud med idéerne og tro på egne evner, så det betyder rigtig meget at få mulighed for at tale med kvindelige iværksættere, som har klaret iværksætterrejsen. Forbilleder som man kan spejle sig i. Der er en følelse af, at ”We all wanna see each other win".

 

Kontaktperson

Anni Stavnskær Pedersen
Chefkonsulent
UCN Innovation
Tlf. 72 69 04 86
asp@ucn.dk