Job og karriere

Læs om dine muligheder for job og efteruddannelse som automationsteknolog.

Mange muligheder ligger åbne for dig

Automation er et af fremtidens helt dominerende områder i industrien og samfundet generelt. Derfor kan dine job efter endt uddannelse findes i mange forskellige områder af industrien. Meget vil afhænge af dine egne interesser og din baggrund.

Du kan både finde muligheder på leverandørsiden og i selve virksomhederne. Automationsteknologens opgaver vil oftest indbefatte det tekniske arbejde med at opstille, indkøre og optimere løsningerne som tekniker. Du kan både arbejde i Danmark, men også for virksomheder som sælger til det global marked og dermed komme ud at rejse som f.eks. montør. I nogle virksomheder vil du også kunne arbejde med beregning og rådgivning og dermed mere som konsulent.

Afhængig af din baggrund, kan du også opstarte egen virksomhed indenfor fagområdet.

Hvad bliver du ansat som?

Afhængig af din profil og dine interesser, kan du efter uddannelsen arbejde som:

  • Tekniker eller beregner i automationsvirksomhed
  • Teknisk rådgiver
  • Teknisk salgssupporter ved grossist og leverandør
  • Over- eller rejsemontør
  • Projektleder

Adgang til overbygninger på UCN

Når du er uddannet automationsteknolog, har du adgang til en række overbygninger på UCN. Det betyder ikke, at du er sikker på at blive optaget på overbygningen, men blot at du opfylder adgangskravene for at blive optaget. Overbygningerne har et begrænset antal pladser.

På UCN er uddannelsen til automationsteknolog adgangsgivende til følgende overbygninger:

Efter- og videreuddannelsesmuligheder ved UCN act2learn

UCN act2learn udbyder en lang række kurser og videreuddannelser på deltid indenfor alle fagområder. Læs mere om efter- og videreuddannelse ved UCN act2learn.

Tag en overbygning i udlandet

Du kan vælge at tage en overbygning i udlandet. Her kan UCN’s internationale kontor hjælpe dig med gode råd og vejledning. Du kan kontakte dem på international@ucn.dk.

Overbygninger på andre uddannelsesinstitutioner

Vi anbefaler, at du altid undersøger dine muligheder for videreuddannelse på www.ug.dk, på de andre danske uddannelsesinstitutioners hjemmesider eller kontakter deres studievejleder, hvis du drømmer om at læse en bestemt overbygning. På UCN kan du få vejledning om efter- og videreuddannelsesmuligheder hos den faglige studievejleder samt i den generelle studievejledning.

Studievejledning

Gitte Carstens
Generel studievejleder
Teknologi
Tlf.: 72 69 13 30
gc@ucn.dk

Kontaktperson for alle teknologi-uddannelser.

Poul Dahlgaard Nannerup
Faglig studievejleder

Tlf.: 72 69 15 37
podn@ucn.dk