Automationsteknolog
-
Erhvervsakademiuddannelse
-
2 år
-
Aalborg
-
Studiestart i september
Uddannelsens indhold
Her kan du læse om fag og hvordan undervisningen foregår på uddannelsen til automationsteknolog.
Uddannelsen til automationsteknolog tager 2 år og er fordelt på 4 semestre. På uddannelsen arbejder fag og semestre sammen. Det betyder, at du henover de tre første semestre vil have fag og projekter på tværs af fire gennemgående fagområder:
- Styringsteknologi
- Reguleringsteknologi
- Robotteknologi
- Forretningsforståelse og projektledelse
Denne opbygning er med til at skabe sammenhæng og give dig en bred forståelse.
Læs mere om de enkelte semestre
Praktik på automationsteknolog
På uddannelsen til automationsteknolog skal du på 4. semester i praktik i ca. 3 måneder. Her skal du afprøve teorier og færdigheder i praksis samt tilegne dig ny viden inden for professionen.
Her bliver uddannelse til virkelighed
Praktikken foregår typisk i små og mellemstore virksomheder indenfor produktion. Mange mener, at praktikken er et af de allerbedste elementer i uddannelsen. Her får du testet dit drive og seriøsitet omkring faget.
Hvorfor skal du i praktik?
På UCN skal alle i praktik under deres uddannelse. Praktikken er vigtig, fordi det er ude i virkeligheden, at du afprøver metoder og teorier fra undervisningen. Her får du en oplevelse af, hvad der interesserer dig - og hvad der ikke interesserer dig. For nogen er det vejen til et relevant studiejob og første skridt ud på jobmarkedet.
Praktikken er ulønnet og du modtager SU undervejs. Du skal selv finde praktikpladsen, men hver uddannelse har praktikvejledere til at hjælpe dig. Virksomhederne er generelt glade for at tage praktikanter fra UCN.
MatchMaking hjælper dig på vej til praktik
To gange årligt kan du møde mange virksomheder face-to-face på Campus Sofiendalsvej til en stor, fælles praktikmesse kaldet MatchMaking. Her kan du blive klogere på praktik, job og samarbejdsmuligheder. Messen er meget velbesøgt og du vil kunne møde virksomheder fra mange forskellige brancher.
Kom i praktik i egen virksomhed med Next Step
Next Step er en praktikmulighed, hvis du har planer om at blive selvstændig. Praktikken foregår på UCN i din egen virksomhed, og du skal ansøge om optagelse. Her får du tid og rum til at udvikle din forretningsidé og styrke dit iværksætter-mindset.
Få svar på typiske spørgsmål
Her er svar på nogle af de spørgsmål, som andre ansøgere har haft. Savner du svar på et konkret spørgsmål, skal du kontakte studievejledningen på uddannelsen.
En typisk uge på studiet
Her er et eksempel på, hvordan en uge på studiet kan se ud, når du ikke er i praktik. Skema-eksemplet er fra en uge med "normal" undervisning på campus. Husk, at du undervejs i et studie både har perioder med undervisning på campus og perioder med projektarbejde, gruppearbejde, eksamensforberedelse mv.
Aktuel teknologi i undervisningen
På UCN har vi et rigtigt tæt samarbejde med de førende virksomheder indenfor automation - det er virksomheder som Rockwell automation, Siemens, Schneider Electrics, Omron og Secomea. Samarbejdet gør, at du får en meget konkret indsigt i de aktuelle teknologier og nyeste viden indenfor området.
Udover virksomheder samarbejdes der også med andre undervisningsinstitutioner i hele verden - bl.a Höchskolen West i Sverige og PUC Rio i Brasilien.
Udlandsophold
På uddannelsen har du mulighed for at tage et praktikforløb eller et kortere eller længere studieophold på et teoretisk forløb i udlandet.
Studieordning og officielle dokumenter
Find studieordning, karaktergennemsnit og anden formel information om uddannelsen.