Kan du se dig selv udvikle, lede og styre store byggeopgaver? Og drømmer du om en karriere i dansk og internationalt byggeri?

Som bygningskonstruktør er du ekspert i at planlægge, projektere og koordinere bygge- og anlægsopgaver.

Du vil ofte have en central rolle som projektleder eller byggeleder i en entreprenør-, ingeniør- eller arkitektvirksomhed. Du er med i planlægningen af byggeprojekter fra skitseforslag til færdig projektering og bidrager f.eks. med tekniske beregninger af konstruktioner og projektplaner for byggeprocessen.

På uddannelsen lærer du bl.a. om emner som opmåling, materialevalg og tilstandsvurdering samt virksomhedsdrift, projektering og produktion. I løbet af uddannelsen har du desuden mulighed for at specialisere dig, fx inden for energi og bæredygtighed, ledelse eller digitalt byggeri.

Uddannelsen udbydes både på dansk og engelsk. Du kan derfor vælge at tage uddannelsen på den internationale linje Architectural Technology and Construction Management med studerende fra hele verden.

UCN-adresse
Aalborg: Sofiendalsvej 60

Varighed

3½ år

Sted

Aalborg

Campus

Sofiendalsvej

Sprog

Dansk
Engelsk

Praktik

20 uger

Studiestart

September og februar


Tæt på virkeligheden

Uddannelsen til bygningskonstruktør er tæt koblet til den virkelige verden. Vi har et godt samarbejde med erhvervslivet, og som studerende vil du derfor løbende gennem studiet prøve dine kompetencer af sammen med virksomheder og institutioner. Det foregår på flere måder, bl.a. via praktikophold og udviklingsprojekter.

Læs om samarbejdet

En studerende fortæller

"Jeg vil sige, at bygningskonstruktøruddannelsen kan bruges til alt lige fra planlægning, styring og koordinering af et byggeprojekt, projektledelse, teknisk salg og udarbejdelse af brandtilsyn. På samme tid giver det mulighed for at læse videre og tage en kandidat."

Simone Pihl Isaksen

Læs interview

Oplev verden


Vil du give din uddannelse et internationalt præg? Og styrke og udvikle dine interkulturelle kompetencer? Så er der mange muligheder med en uddannelse til bygningskonstruktør på UCN.

Studievejledning

Gitte Carstens
Generel studievejleder
Teknologi
Tlf.: 72 69 13 30
gc@ucn.dk

Kontaktperson for alle teknologi-uddannelser.

Bjarne Sørensen
Studievejleder

Tlf. 72 69 15 04
bjs@ucn.dk