IB / Udenlandsk eksamen

Søg ind på professionsbacheloruddannelsen til bygningskonstruktør med en IB eller en godkendt udenlandsk eksamen i rygsækken

Når du søger før den 15. marts betyder det, at alt det, som du har vedhæftet til din ansøgning, kan være med i vurderingen. Din ansøgning vurderes ud fra de konkrete udvælgelseskriterier, som er fastsat for hver enkelt uddannelse.

For at leve op til adgangsbetingelserne for optagelse på erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser skal du enten have et:

  • IB Diploma Programme (DP) Course Results eller IB Certificate med mindst karakteren 3 i alle seks fag og mindst 3 fag på Higher Level (HL) 

    eller
     
  • IB Diploma med tilhørende IB Diploma Programme (DP) Results

IB – årets studenter

Hvis du afslutter din IB eksamen i ansøgningsåret, skal du via din IB-koordinator sørge for at blive tilmeldt IBNETs “result service”, således at UCN kan hente dit IB-bevis elektronisk.

UCN er bekendt med, at IB-studenter først modtager deres eksamensbevis efter fristen for upload af dokumentation den 5. juli kl. 12:00 middag, derfor er det vigtigt, at UCN kan hente dit eksamensbevis elektronisk. Husk at få en kvittering fra din IB-koordinator, således du altid kan dokumentere tilmeldingen.

Hvis du består et IB diploma retake i ansøgningsåret, skal du sørge for at blive tilmeldt IBNETs “result service” via din IB-koordinator. Ydermere skal du uploade dit originale IB diploma programme course results til din ansøgning på www.optagelse.dk og angive i din ansøgning, at du vil bestå et IB diploma retake.

Husk adgangskravene

Det er afgørende om du opfylder de specifikke adgangskrav, så derfor er det vigtigt at du tjekker op på dem under adgangskrav og udvælgelseskriterier på uddannelsen inden du søger.

Vigtige datoer

1. februar
Optagelse på www.optagelse.dk åbner for ansøgning (kvote 2).
15 marts
Ansøgningsfrist kl. 12.00.

Deadline for upload af underskriftside på www.ucn.dk/underskriftside.
15. april
Frist for upload af dokumentation i optagelse.dk (dog undtaget dokumentation for eksaminer og enkeltfag, som afsluttes i foråret - her er fristen 5. juli).
5. juli
Frist for upload af eksamensbeviser og enkeltfagsbeviser fra foråret.
28. juli
Svar på ansøgning via mail/UCN Optagelsesportal.

Offentliggørelse af evt. ledige studiepladser på www.ucn.dk/ledigepladser. Ansøgning foregår via online ansøgningsskema, som kan tilgås på siden.

Bemærk: Ansøgningerne vurderes på baggrund af en række udvælgelseskriterier for ansøgning om ledig studieplads. Hvis der stadig er ledige studiepladser efter ansøgningsfristerne, vurderes ansøgninger efter et først til mølle-princip. Læs mere på ucn.dk/ledigepladser.