Studying Down Under

Af studerende Thomas Bouchara, bygningskonstruktøruddannelsen

Jeg har været så heldig at kunne tage et semester i Melbourne, Australien. Selve byen er helt fantastisk, og der er rigtig gode muligheder for at læse og studere.

En anderledes undervisning

Undervisningen dernede er noget anderledes end fra herhjemme.

Jeg læste 4 fag indenfor Building surveying. Det er det der svarer til bygningskonstruktør herhjemme. Jeg var den eneste i klassen der kom udenfor Australien.

Det var et hårdt semester med rigtig mange rapporter, hvilket også resulterede i at jeg var, til sidst, den eneste der læste 4 fag. Dernede bruger de trimester, hvilket gør at man kommer til at mangle lidt ects point, når man kommer hjem.

De 4 fag jeg læste var:

  • Maintenance and Refurbishment
  • Health & Safety in building environment
  • Industrial relations
  • Construction law

Alle fag var hårde og nogle mere relevante end andre, men det har på trods af de mange rapporter været meget lærerigt.

Især maintenance & refurbishment og Industrial relations har været gode og spændende at følge med i.

Maintenance & Refurbishment som navnet siger er det vedligeholdelse og renovering. Det var noget undervisning, som man også kan bruge herhjemme og som er relevant til vores uddannelse.

Industrial Relations var delt op i 2 dele. Den første del handler kun om fagforeningers vækst op igennem historien og hvilken indflydelse de har på arbejdsmarkedet.

Ligeledes skulle man beskrive de forskellige regeringer, hvilke reformer de har kommet med og hvad indflydelse det har haft. Alt sammen spændende men svært at bruge herhjemme, da det er efter Australske standarder. Hvilket også gør, at der er utrolig meget læsning og research, da jeg ikke vidste noget som helst om den industrielle historie i Australien.

Den anden del derimod kan jeg bestemt bruge herhjemme. Vi fik til opgave at planlægge en community consultation på et stort projekt, der skulle opføres inde midt i Melbourne by.

Community Consultation går ud på at man får lokal samfundet med på et projekt, så man ikke møder modstand under byggeriet og efter opførelsen. Vi lærte nogle forskellige forhandlings teknikker og motivations-teorier, som kunne hjælpe os imod at nå vores mål. Det var virkelig spændende at arbejde med.

Construction Law og Health & Safety kan man ikke rigtig bruge herhjemme, men det gav et indblik i hvordan det fungerer i Australien.

Selve skolen ligger lidt uden for centrum, men klods op af en togstation, så den er let at komme til. Jeg selv boede inde i centrum og brugte derfor State Library for at læse og skrive rapport. Det er en fantastisk flot læsesal, som er et besøg værd også selvom man blot er turist og interesserer sig lidt for arkitekttur.

Aftenundervisning online

Undervisningen foregik om aftenen. Der var ikke mange til undervisning, men det hele foregik også online. Jeg fik dog meget ud af at møde op til undervisning. Det er lidt lettere at kommunikere frem og tilbage der, frem for over nettet. Alle timer lå om aftenen, så jeg tog af sted på State Library om morgenen og videre ud på skolen om aftenen.

Eksamenerne foregik også online. Der loggede vi os på skolens net, downloadede eksamen og sendte den retur 4 timer senere. Det var egentlig en dejlig måde. Så kunne man bare sidde hjemme ved skrivebordet og tage sin eksamen.

Melbourne by er helt fantastisk at bo i. Der er så mange ting at lave og man finder sig hurtigt tilrette. Der var desværre ikke så meget tid mens man læste men før og efter fik jeg fornøjelsen af byen. De har en helt fantastisk kultur dernede. Folk er så venlige og skaber store kontraster til hvad vi er vant til herhjemme.

Studievejledning

Bjarne Sørensen
Studievejleder

Tlf. 72 69 15 04
bjs@ucn.dk