Gå til hoved indhold

Bygnings­konstruktør

Uddannelsen på 3,5 år klæder dig på til at tegne byggerier samt planlægge og styre byggeprocesser.

Hverdagen på studiet

Få svar på de hyppigste spørgsmål om livet på uddannelsen til daglig og hverdagens rammer på studiet.

Læs om bl.a. studiemiljøet på campus, holdstørrelser, udgifter og de faglokaler, som du kommer til at bruge. Du kan også se et eksempel på et skema for en uge på uddannelsen.

Hør Maria Mariendahl, Nicolaj Adlefjeldt Larsen og Simon Munksgaard Christensen fortælle om hverdagen på uddannelsen til bygningskonstruktør på UCN.

Få svar på typiske spørgsmål

Her er svar på nogle af de spørgsmål, som andre ansøgere har haft. Savner du svar på et konkret spørgsmål, skal du kontakte studievejledningen på uddannelsen.

En typisk uge på studiet

Her er et eksempel på, hvordan en uge på studiet kan se ud, når du ikke er i praktik. Skema-eksemplet er fra en uge med "normal" undervisning på campus. Husk, at du undervejs i et studie både har perioder med undervisning på campus og perioder med projektarbejde, gruppearbejde, eksamensforberedelse mv.

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

kl. 08.30-10.00

Bygnings­­konstruk­­tion

Metode og kommuni­­kation

Bærende konstruk­­tioner

Planlæg­­ning og styring

Bygnings­­konstruk­­tion

Kl. 10.15-11.45

Bygnings­­konstruk­­tion

Planlæg­­ning og styring

Bærende konstruk­­tioner

Tekniske installa­­tioner

Bygnings­­konstruk­­tion

Kl. 12.15-13.45

Bygnings­­konstruk­­tion

Engelsk

Differen­­tieret byggeri

Tekniske installa­­tioner

Selvstudie / Gruppe­­arbejde

Kl. 14.00-15.30

Selvstudie / Gruppe­­arbejde

Tegne­­teknik

Differen­­tieret byggeri

Selvstudie / Gruppe­­arbejde

Selvstudie / Gruppe­­arbejde

Hvordan foregår undervisningen på uddannelsen?

Hør hvad de studerende siger om hverdagen på deres studie.

Virkeligheden ind i undervisningen

På uddannelsen vil du opleve et fagligt miljø, som har fokus på at introducere dig til virkelighedens arbejdsliv og problemstillinger. På 3. semester besøger du forskellige produktionsvirksomheder inden for præfabrikerede byggeelementer, f.eks. betonelementer, lette facade- og tagelementer. Du besøger også byggepladser løbende. På 5. semester er temaet renovering, og her kommer du også ud og opmåler en konkret bygning.

Du tegner digitalt og i hånden

Skitsering i 3D programmer men også i hånden er en vigtig måde at lære på. Du skal bl.a. lære at lave skitsetegninger med blyant, så du på gammeldags vis kan komme igennem mange idéforslag ved produktion af hurtige skitser. Tegneteknik er et fag i sig selv på uddannelsen.

Studiementorer hjælper med spørgsmål

Bygningskonstruktøruddannelsen har en studiementorordning for alle studerende. Hvert semester udpeges 2-3 studerende fra semesteret over, som står til rådighed for spørgsmål og gode råd til dem, som er på semestret under dem.

Kom til De Digitale Dage

De Digitale Dage er en årligt tilbagevendende begivenhed over tre dage, hvor studerende fra UCN, AAU og EUC Nord samarbejder om at løse en fælles case. Det handler om digitalt samarbejde, afprøvning af nye digitale teknologier og kommunikationsformer. Derudover konkurrerer de studerende også om at lave det bedst mulige projekt.

Under De Digitale Dage samarbejder studerende på tværs af UCN, AAU og EUC Nord om at simulere den tværfaglige virkelighed ved brug af de nyeste digitale værktøjer. På dagene får de studerende også mulighed for at lave fejl, skabe ny viden, udvide deres netværk og samarbejde tværfagligt med både andre studerende og erhvervsliv.

Besøg uddannelsen

Studerende for en dag
Studerende for en dag

Prøv en dag som studerende for at blive helt sikker i dit studievalg. Du kommer til at mærke stemningen på campus og får et indblik i studiet.

Studiepraktik
Studiepraktik

Brug 2 dage i uge 43 som praktikant på en uddannelse. Du oplever livet på campus og får et større indblik i den uddannelse, som du overvejer.

Udforsk campus
Udforsk campus

Campus Sofiendalsvej er et moderne og behageligt studiemiljø for studerende med interesse for teknik, programmering eller design.