Gå til hoved indhold

Efter at have færdiggjort sin uddannelse til bygningskonstruktør hos UCN blev Stejpan Mikulic ansat hos Sweco i 2019. Gennem sin uddannelse ved UCN har Stejpan fået et bredt indblik i byggebranchen, som han i dag drager nytte af i sit arbejde.

- Fokus på samarbejde i grupper sætter jeg stor pris på i dag. Jeg har lært, hvordan man kommunikerer med hinanden og har forståelse for andres arbejde. Selvom jeg primært sidder med konstruktion, har jeg forståelse for vvs, energiberegning, arkitektur og meget andet, fortæller Stejpan Mikulic.

Mikulics teamleder Tue Strøm ser den brede viden som en generel egenskab i flere af UCN’s kandidater. Byggeriafdelingen hos Sweco Danmark har fundet flere kandidater på UCN’s uddannelser. De har alle det til fælles, at forståelse for både teorien og det praktiske arbejde er en del af deres baggrund. Dette gør det attraktivt for kommende arbejdsgivere at rekruttere UCN-dimittender.

- Når de kommer fra UCN, kommer de med nogle generelle kompetencer i byggebranchen. Det dækker bredt og giver dem mulighed for at træde ind i en virksomhed, der beskæftiger sig på byggeri på det ene eller andet niveau, forklarer Tue Strøm.

Senest har Sweco ansat to UCN dimittender, der, på trods af at komme fra samme uddannelse, har fået to vidt forskellige roller.

- Den ene har en lidt mere praktisk baggrund, der gør, at han kan komme tættere på selve udførelsen, mens den anden har en mere teoretisk baggrund, forklarer Tue Strøm.

En bred uddannelse giver også bygningskonstruktører som Stjepan Mikulic mere frihed til at finde sin egen vej i byggebranchen.

- Det giver mange flere muligheder end, hvis jeg kun forstod én ting. Jeg kan bevæge mig i de retninger, som jeg vil, og jeg kan forstå andres fag. Så jeg kan finde en bestemt interesse og bevæge mig i den retning, siger Stjepan Mikulic.