Gå til hoved indhold

Bygnings­konstruktør

Uddannelsen til bygningskonstruktør klæder dig på til at tegne byggerier samt planlægge og styre byggeprocesser. Du bliver i stand til at være bindeled imellem fagligheder og kan vælge at arbejde på byggepladsen eller på tegnestuen.
  • Professionsbachelor

  • 3,5 år

  • Aalborg

  • Kan læses delvist online

  • Studiestart i september og februar

Uddannelsens indhold

Her kan du læse om fag og hvordan undervisningen foregår på uddannelsen til bygningskonstruktør.

På uddannelsen vil du opleve et fagligt miljø, som har fokus på at introducere dig til virkelighedens arbejdsliv og problemstillinger. På 3. semester besøger du forskellige produktionsvirksomheder inden for præfabrikerede byggeelementer, f.eks. betonelementer, lette facade- og tagelementer. Du besøger også byggepladser løbende. På 5. semester er temaet renovering, og her kommer du også ud og opmåler en konkret bygning.

Læs mere om de enkelte semestre

Fagene på det enkelte semester har et lod i hinanden, og derfor arbejder du med et helt projekt på tværs af fagene. Hvert semester skal du til én eksamen som dækker alle fag på semestret (stort pensum).

Særlige tilbud på UCN i Aalborg

Praktik på bygningskonstruktør

På uddannelsen til bygningskonstruktør skal du på 6. semester i praktik i 20 uger. Her skal du afprøve teorier og færdigheder i praksis samt tilegne dig ny viden inden for professionen.

Praktikforløbet giver dig mulighed for at afprøve de teorier og færdigheder, du har lært i undervisningen, i den virkelige verden. Her er nogle vigtige punkter om praktikken:

I praktikken mødes teori og virkelighed
Praktikken giver dig mulighed for at omsætte din viden og færdigheder til praktisk arbejde. Du får mulighed for at tilegne dig ny viden og erfaring inden for bygningskonstruktørfaget.

I praktik som bygningskonstruktør hos Trigon

Cecilia tog sin praktik hos Trigon A/S og fortæller om sin oplevelse på byggepladsen.

Hvorfor skal du i praktik?

På UCN skal alle i praktik under deres uddannelse. Praktikken er vigtig, fordi det er ude i virkeligheden, at du afprøver metoder og teorier fra undervisningen. Her får du en oplevelse af, hvad der interesserer dig - og hvad der ikke interesserer dig. For nogen er det vejen til et relevant studiejob og første skridt ud på jobmarkedet.

Praktikken er ulønnet og du modtager SU undervejs. Du skal selv finde praktikpladsen, men hver uddannelse har praktikvejledere til at hjælpe dig. Virksomhederne er generelt glade for at tage praktikanter fra UCN.

MatchMaking hjælper dig på vej til praktik

To gange årligt kan du møde mange virksomheder face-to-face på Campus Sofiendalsvej til en stor, fælles praktikmesse kaldet MatchMaking. Her kan du blive klogere på praktik, job og samarbejdsmuligheder. Messen er meget velbesøgt og du vil kunne møde virksomheder fra mange forskellige brancher.

Kom i praktik i egen virksomhed med Next Step

Next Step er en praktikmulighed, hvis du har planer om at blive selvstændig. Praktikken foregår på UCN i din egen virksomhed, og du skal ansøge om optagelse. Her får du tid og rum til at udvikle din forretningsidé og styrke dit iværksætter-mindset.

Hvordan foregår undervisningen på uddannelsen?

Hør hvad de studerende siger om hverdagen på deres studie.

Her kan du høre Maria, Nicolaj og Simon snakke og diskutere hverdagen på UCN.

Få svar på typiske spørgsmål

Her er svar på nogle af de spørgsmål, som andre ansøgere har haft. Savner du svar på et konkret spørgsmål, skal du kontakte studievejledningen på uddannelsen.

Hvad siger de studerende?

Vi arbejder meget ved computeren og snakker sammen  

Hør Nicolaj fortælle  

Det virker rigtig godt at arbejde i grupper  

Hør Peter fortælle  

Vi har et godt fællesskab - og kantine!  

Hør Jacob fortælle  

Vi arbejder meget ved computeren og snakker sammen  

Hør Nicolaj fortælle  

Det virker rigtig godt at arbejde i grupper  

Hør Peter fortælle  

Vi har et godt fællesskab - og kantine!  

Hør Jacob fortælle  

Udlandsophold

På uddannelsen har du mulighed for at tage et praktikforløb eller et kortere eller længere studieophold på et teoretisk forløb i udlandet.

Studieordning og officielle dokumenter

Find studieordning, karaktergennemsnit og anden formel information om uddannelsen.