Drømmer du om en fremtid i it-branchen? Og vil du være ekspert i programmering?

Som datamatiker kan du designe og programmere it-systemer samt arbejde med databaser.

På uddannelsen får du indsigt i programmering og konstruktion af it-systemer, og du vil lære at kode i bl.a. Java og C# og designe databaser, så de opfylder kravene til godt databasedesign. Samtidig vil du få en forståelse for, hvordan en virksomhed fungerer, og hvordan man kan indføre nye IT-systemer i en virksomhed.

Sidst på uddannelsen kan du specialisere dig inden for et bestemt område, eksempelvis spil- eller softwareudvikling til mobile platforme. Som færdiguddannet kan du bl.a. få job som programmør, systemudvikler, webudvikler, netværksadministrator, IT-konsulent eller spiludvikler.

UCN-adresse
Aalborg: Sofiendalsvej 60

Varighed

2½ år

Sted

Aalborg

Campus

Sofiendalsvej

Sprog

Dansk
Engelsk

Praktik

Ca. 3 måneder

Studiestart

September og februar

Vil du blive endnu skarpere?

Med en datamatikeruddannelse har du gode muligheder for at læse videre og blive endnu skarpere inden for dit felt. Du kan for eksempel tage en af vores overbygningsuddannelser i softwareudvikling, webudvikling eller digital konceptudvikling. Eller læse videre på et universitet inden for informationsteknologi eller datalogi.

Læs om videreuddannelse

En studerende fortæller

"Hvis du har interesse inden for softwareudvikling og skabe værdi for en forretning, er datamatikeruddannelsen helt sikkert den rigtige uddannelse. Du lærer at programmere og designe systemarkitektur samtidig med, at du har forretningen for øje." 

Frank Christensen

Læs interview

Studievejledning

Gitte Carstens
Generel studievejleder
Teknologi
Tlf.: 72 69 13 30
gc@ucn.dk

Kontaktperson for alle teknologi-uddannelser.

István Knoll
Faglig studievejleder

Tlf.: 72 69 16 01
knol@ucn.dk
Anita Lykke Clemmensen
Faglig studievejleder

Tlf.: 72 69 15 94
alcl@ucn.dk