Gå til hoved indhold

Datamatiker

Du lærer om programmering, softwarearkitektur, systemudvikling og kvalitetssikring på 2,5 år.
  • Erhvervsakademiuddannelse

  • 2,5 år

  • Aalborg

  • Studiestart i september og februar

Uddannelsens indhold

Her kan du læse om fag og hvordan undervisningen foregår på uddannelsen til datamatiker.

Uddannelsen til datamatiker tager 2,5 år og er fordelt på 5 semestre.

Studiet er bygget op, så du i nogle måneder arbejder med emner indenfor de samme fagområder. Forløbene afsluttes typisk med et miniprojekt, hvor de forskellige emner skal bindes sammen. På den måde får du arbejdet med og samlet op på emner og sat dem i sammenhæng med hinanden.

Læs mere om de enkelte semestre

Et helt semester med fokus på samarbejde

Virksomhederne er hele vejen igennem studiet involveret i at bl.a. opstille relevante cases. Dette kulminerer på 4. semester, hvor alle cases kommer fra virksomheder. Ofte er der over 20 virksomheder involveret i semestret. Virksomhederne præsenterer emner og opgaver, og står til rådighed for dialog omkring løsningsforslag. Ofte sidder de studerende og arbejder med opgaverne hos virksomheden selv.

Praktik på datamatiker

På uddannelsen til datamatiker skal du på 5. semester i praktik i ca. 3 måneder. Her skal du afprøve teorier og færdigheder i praksis samt tilegne dig ny viden inden for professionen.

Mathias fortæller om sin praktik

Hvorfor skal du i praktik?

På UCN skal alle i praktik under deres uddannelse. Praktikken er vigtig, fordi det er ude i virkeligheden, at du afprøver metoder og teorier fra undervisningen. Her får du en oplevelse af, hvad der interesserer dig - og hvad der ikke interesserer dig. For nogen er det vejen til et relevant studiejob og første skridt ud på jobmarkedet.

Praktikken er ulønnet og du modtager SU undervejs. Du skal selv finde praktikpladsen, men hver uddannelse har praktikvejledere til at hjælpe dig. Virksomhederne er generelt glade for at tage praktikanter fra UCN.

MatchMaking hjælper dig på vej til praktik

To gange årligt kan du møde mange virksomheder face-to-face på Campus Sofiendalsvej til en stor, fælles praktikmesse kaldet MatchMaking. Her kan du blive klogere på praktik, job og samarbejdsmuligheder. Messen er meget velbesøgt og du vil kunne møde virksomheder fra mange forskellige brancher.

Kom i praktik i egen virksomhed med Next Step

Next Step er en praktikmulighed, hvis du har planer om at blive selvstændig. Praktikken foregår på UCN i din egen virksomhed, og du skal ansøge om optagelse. Her får du tid og rum til at udvikle din forretningsidé og styrke dit iværksætter-mindset.

Få svar på typiske spørgsmål

Her er svar på nogle af de spørgsmål, som andre ansøgere har haft. Savner du svar på et konkret spørgsmål, skal du kontakte studievejledningen på uddannelsen.

Studerende fortæller om hverdagen

Hør Sarah Vangsøe og Rasmus Gudiksen fortælle om hverdagen på uddannelsen til datamatiker på UCN.

En typisk uge på studiet

Her er et eksempel på, hvordan en uge på studiet kan se ud, når du ikke er i praktik. Skema-eksemplet er fra en uge med "normal" undervisning på campus. Husk, at du undervejs i et studie både har perioder med undervisning på campus og perioder med projektarbejde, gruppearbejde, eksamensforberedelse mv.

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

kl. 08.30-11.30

Program­­mering: Sweep and search pattern 

System­­udvikling: Funktion­­elle krav

IT- og forretningsudvikling

Program­­mering: Algorithm patterns

Program­­mering: Object interaction, Debugger

Kl. 12.00-13.45

Øvelser: Sweep and search pattern

System­­udvikling: et simpelt CRUD-design

IT- og forretningsudvikling

Øvelser: Algorithm patterns

Selvstudie / Gruppe­­arbejde

Kl. 13.45-15.30

Selvstudie / Gruppe­­arbejde

Selvstudie / Gruppe­­arbejde

Selvstudie / Gruppe­­arbejde

Selvstudie / Gruppe­­arbejde

Selvstudie / Gruppe­­arbejde

Udlandsophold

På uddannelsen har du mulighed for at tage et praktikforløb eller et kortere eller længere studieophold på et teoretisk forløb i udlandet.

Studieordning og officielle dokumenter

Find studieordning, karaktergennemsnit og anden formel information om uddannelsen.