Studerende fortæller

Frank Christensen: "Hvis du har interesse inden for softwareudvikling og skabe værdi for en forretning, er datamatikeruddannelsen helt sikkert den rigtige uddannelse. Du lærer at programmere og designe systemarkitektur samtidig med, at du har forretningen for øje."

Hvorfor har du valgt at læse til datamatiker?

Jeg valgte at læse til datamatiker, da jeg finder det meget interessant at arbejde inden for den digitale verden. Man lærer at kombinere det tekniske med forretningsaspektet og får det til at gå op i en højere enhed.

Hvad drømmer du om at arbejde med, når du er færdig med studiet?

Jeg arbejder allerede med min drøm, hvilket er at være ansvarlig for virksomheden Plai. Plai er en virksomhed, som jeg har startet med to andre medstuderende på NEXT STEP. NEXT STEP er et forløb på UCN inden for iværksætteri, som jeg har deltaget på under datamatikeruddannelsen.

Nævn tre spændende ting ved din uddannelse

  • At arbejde i grupper
  • At arbejde i egen virksomhed
  • Uddannelse i virkeligheden

Nævn nogle ting, der har udfordret dig

  • Programmering kan til tider være udfordrende

Hvad har du fået ud af uddannelsen på det personlige plan?

Jeg har lært meget om mig selv på mange fronter. Jeg er blevet en bedre menneskekender, og jeg er blevet endnu bedre til at formidle i form af oplæg for institutioner, forretningsforbindelser m.m. Noget jeg har gjort en hel del i forbindelse med vores egen virksomhed. 

Hvordan er studiemiljøet?

Miljøet på studiet er rigtig godt. Vi har haft gode fysiske rammer, som har gjort det muligt, at min gruppe og jeg har haft vores eget kontormiljø i forbindelse med NEXT STEP-programmet. Mange studerende og undervisere er meget hjælpsomme, når man har brug for hjælp i forskellige sammenhænge. Eksempelvis i forbindelse med forretningsmæssig sparring, som ligger ud over de emner, der almindeligvis indgår i datamatikeruddannelsen.

Hvis du skulle anbefale din uddannelse til andre, hvad ville du så sige?

Hvis du har interesse inden for softwareudvikling og skabe værdi for en forretning, er datamatikeruddannelsen helt sikkert den rigtige uddannelse. Du lærer at programmere og designe systemarkitektur samtidig med, at du har forretningen for øje.

Hvad siger andre, når du fortæller, at du studerer til datamatiker?

Grundet min alder ser andre forskelligt på det. Nogen synes det er fedt, at jeg tager en ny uddannelse i en forholdsvis sen alder, mens andre ikke er så forstående over for mit valg.

Hvilken ting er et ”must have” på din uddannelse?

I mit tilfælde var det viljen til at lære nye ting og blive ved.

Fortæl en sjov eller tankevækkende oplevelse, du har haft i løbet af din uddannelse

Den bedste og sjoveste oplevelse jeg har haft på uddannelsen var, da Plai deltog til DM i entreprenørskab og vandt 25.000,- for førstepladsen i kategorien Mobil og web.