Uddannelsens indhold

Her kan du læse om fag og praktik, og hvordan undervisningen foregår på uddannelsen til designteknolog.

Uddannelsen til designteknolog tager 2 år og er fordelt på 4 semestre.

Uddannelsen kombinerer analytiske og kreative opgaver, æstetisk forståelse og aktiviteter med praktisk arbejde i grafisk designprogrammer som Adobe Illustrator, Photoshop og InDesign. Som studerende på uddannelsen arbejder du i designprocessen fra idé til færdigt visuelt kommunikationsprodukt – og du får kendskab til din rolle i virksomheden, godt samarbejde og kommunikation.

Uddannelsens indhold

1. semester - Fællesdel

Fællesdelen stiller skarpt på visuel kommunikation og designprocessen fra problem over idé til færdigt produkt samt din rolle som designteknolog i praksis. Du arbejder praktisk med relevante problemstillinger, der vedrører informations- og markedsføringsmateriale fra forståelse af kunden og dennes problem til præsentation af dit endelige forslag. På 1. semester får du viden om kommunikation, den grafiske branches metoder, virke og marked samt træner, hvordan man udfører research, idéudvikling, skitsering og arbejder med software til fremstilling af grafisk design.

2. semester- Studieretning Design og Marketing

Studieretningerne arbejdes der med på 2. semester og delvist på 3. semester.

Design: fagene på studieretning Design omhandler udvikling af grafiske designløsninger i forhold til en konkret defineret problemstilling med henblik på trends, marked og målgruppe. Du arbejder problemorienteret fra idé til et færdigt produkt herunder arbejdet med komposition, designprincipper, typografi og andre æstetiske virkemidler til grafisk produktion. Dit arbejde tager udgangspunkt i arbejdet med innovation og kreativitet, herunder trend og visuelle virkemidler.

Marketing: fagene på studieretning Marketing omhandler markedsorienteret udvikling af koncepter og design af grafiske løsninger i kommercielle sammenhænge. Du arbejder med praksisnære, brugerorienterede problemstillinger med henblik på at udfolde en værdiskabende brandoplevelse digitalt og analogt. Fagene omhandler design af grafiske løsninger og visuel kommunikation, så kreative koncepter fungerer cross media. Du arbejder målrettet med projektstyring og koordinering af kreative marketingaktiviteter.

3. semester - Valgfag

På uddannelsens 3.semester udbydes der to valgfagspakker. Indholdet rammesættes af studieretningens 2. studieår, hhv. Design og Marketing, og giver dig mulighed for at kvalificere studie- og erhvervskompetencen gennem faglig fordybelse i aktuelle emner. Valgfagene vil være forskelligt fra år til år, fordi de er baseret på nyeste viden og behov for kompetencer indenfor den grafiske branche. Valgfag, der tidligere har været udbudt, er Emballage- design og branding og Graphic Merchandising.

4. semester - Praktik og afsluttende eksamensprojekt

På uddannelsens 4. semester skal du i praktik. Praktikforløbet er 10 uger. I praktikken skal du afprøve teorier og færdigheder i praksis og arbejde med aktuelle grafiske problemstillinger. Direkte efter din praktik starter du på dit afsluttende eksamensprojekt. Eksamensprojektet kan være i samarbejde med dit praktiksted, men det kan også være en helt anden problemstilling, du vælger at tage fat i.


Praktik

På uddannelsen til designteknolog skal du på 4. semester i praktik i ca. 3 måneder. Her skal du afprøve teorier og færdigheder i praksis samt tilegne dig ny viden inden for professionen.

Hvad laver man i praktikken?

Hør Saif fortælle om, hvad han lavede i sin praktik som designteknolog på et reklamebureau.


Kom i praktik i egen virksomhed med Next Step

Next Step er en praktikmulighed, hvis du har planer om at blive selvstændig. Praktikken foregår på UCN i din egen virksomhed, og du skal ansøge om optagelse. Her får du tid og rum til at udvikle din forretningsidé og styrke dit iværksætter-mindset. Du får information om Next Step efter studiestart. Læs videre på ucn.dk/nextstep.


Få erfaring, netværk og et unikt indblik i din fremtid

Læs om de mange fordele ved praktikken på UCN.


Samarbejde med virkeligheden

Du kommer undervejs i studiet helt tæt på professionen og får mulighed for at stifte bekendtskab med de virksomheder og organisationer, hvor designteknologer arbejder.

Du skal være klar til erhvervslivet

Igennem din uddannelse skal du blive klar til at gribe konkrete udfordringer og opgaver i virkeligheden. Hør hvad virksomheden Turnpikes har at sige om de studerende fra UCN.


MatchMaking hjælper dig på vej til praktik og job

To gange årligt kan du møde mange virksomheder face-to-face på Campus Sofiendalsvej til en stor, fælles virksomhedsmesse kaldet MatchMaking. Her kan du blive klogere på praktik, job og samarbejdsmuligheder. Messen kombineres med foredrag og andre tiltag, der skal gøre det nemmere for virksomheder og studerende at finde hinanden.

Matchmaking messe på Campus Sofiendalsvej er et årligt tilbagevendende arrangement.

Få en mentor at sparre med

Mentorordningen er en mulighed for at få kontakt til fagfolk fra erhvervet i løbet af din uddannelse, så du kan få viden, sparring og netværk. UCN hjælper i opstarten, men ansvaret for indholdet i mentorforløbet er dit eget. Du får mere information om mentorordningen efter studiestart.


Studieformer

På uddannelsen til designteknolog foregår undervisningen på forskellige måder. Du vil både kunne gennem holdundervisning, gruppearbejde, selvstudie, projektarbejde og besøg af gæsteundervisere.

Afprøv din idé i det grafiske værksted

Du får fri adgang til et grafisk værksted med storformatprintere og skæremaskiner, så du selv kan lave plakater, flyers, bannere, rollups osv. Du bliver undervist i brug af udstyret fra starten af uddannelsen.


Du arbejder med ægte cases fra virksomheder

Du vil opleve, at virksomheder allerede fra 2 semester agerer rigtige ”kunder” i undervisningen. Det er en måde at sikre, at du altid arbejder med realistiske udfordringer fra erhvervslivet. Samtidig kan du lade dig inspirere af, hvad designteknologer kan løse af forskellige opgaver.

Du får adgang til avanceret udstyr i TechLab

Alle studerende på Campus Sofiendalsvej har adgang til et fælles TechLab med avanceret udstyr til 3D-print, en industriel lasercutter mm. Efter at have gennemført kursus kan du frit bruge værkstedet til at producere prototyper og mockups af dine idéer.

UCN's læringstilgang

På UCN kombinerer vi altid teori med praksis og med refleksion. Det kalder vi Refleksiv Praksislæring. Læs mere om UCN's læringstilgang.

Oplev campus

Uddannelsen til grafisk designteknolog er placeret sammen med flere andre uddannelser på Campus Sofiendalsvej.


Udlandsophold

På uddannelsen har du mulighed for at tage et praktikforløb eller et studieophold på et teoretisk forløb i udlandet.

Internationale koordinatorer hjælper dig afsted

På UCN har vi internationale koordinatorer på alle campusser. De står klar fra dag ét i din uddannelse til at vejlede dig i, hvilke muligheder du har for at rejse ud, hvordan du rent praktisk kommer afsted, og hvordan du får det bedst mulige ophold.

Vil du vide mere om udlandsophold?

Der er mange gode grunde til at tage et udlandsophold som del af din uddannelse. Mange virksomheder vægter det fx højt, når de ansætter. Læs mere om udlandsophold, fordele og dine muligheder for at opleve verden med UCN:


Studieordning og officielle dokumenter

Her finder du officielle dokumenter som studieordninger, karakteropgørelser og studieaktivitetsmodellen for uddannelsen.

Studievejledning

Gitte Carstens
Generel studievejleder
Teknologi
Tlf.: 72 69 13 30
gc@ucn.dk

Kontaktperson for alle teknologi-uddannelser.

Nina Bach
Faglig studievejleder

Tlf. 72 69 15 48
nb@ucn.dk