Hvad kræver uddannelsen?

Få svar på, hvad det kræver af tid, egenskaber og udgifter for at komme godt igennem studiet og blive en god digital konceptudvikler.

Uddannelsen er et fuldtidsstudie

Det betyder, at du skal bruge godt 40 timer hver uge. Vi forventer, at du kan være tilstede fra 8:30 til 15:30 hver dag, så du kan deltage i undervisning, projektarbejde, vejledning, biblioteksbesøg, selvstudier med mere. I nogle sammenhænge arbejder vi via Microsoft Teams, og så skal du være tilstede online med video og lyd.

Der er udgifter til bøger og evt. abonnementer

Du får brug for nogle bøger og evt. abonnementer hos online-udbydere i løbet af studiet og skal regne med en udgift på 1.500-5.000 kr. i alt. Udgifterne til bøger kan holdes nede ved at købe brugte bøger eller læse noget af materialet digitalt, som underviserne gør tilgængeligt. 

Du skal bruge en computer

Der er ikke undervisning i tunge programmer, men for at kunne arbejde i projektteamet og for at kunne tilgå nødvendige platforme og dokumenter skal du medbringe din PC/Mac. Det er ikke nok at medbringe f.eks. en smartphone eller tablet. 

Arbejdsgivere og praktikværter forventer engagement og drive

Praktikværterne har generelt en forventning om at få praktikanter fra Digital Konceptudvikling, der gør en forskel og som kan være med til at udvikle virksomheden. Det betyder også, at du skal bruge din studietid på at gøre dig superskarp og attraktiv som en potentiel ny kollega.

Tværfagligt gruppearbejde skal gavne alle

Du skal allerede fra første studiedag være indstillet på nysgerrigt samarbejde med dine medstuderende og undervisere. Du skal også sætte din adgangsgivende uddannelse i perspektiv for at få en skarp profil. Du kommer til at arbejde i grupper, hvor du for hvert projekt skal lære at samarbejde i et nyt team.

Professionsbachelorniveau stiller flere krav

Når du starter på en overbygning til professionsbachelor rykker du et niveau op sammenlignet med din adgangsgivende uddannelse. Det betyder at kompleksiteten i undervisning og projektarbejde øges. Det betyder også, at du kan opleve noget som helt ligetil, men at underviserne besværliggør det ved at stille flere forskellige og tilsyneladende modstridende krav. Det bliver din opgave at finde vej i kompleksiteten sammen med teamet.

Du kan ikke bare gøre, som du "plejer"

Med din adgangsgivende uddannelse har du en masse redskaber til at planlægge og udføre bestemte opgaver. På overbygningen skal du arbejde med flere perspektiver i et tema, forstå brugerproblemet, beskrive opgaven, planlægge, udføre og drifte den, så alle interessenter bliver inddraget, hørt og formidlet til på den rigtige måde. Det vil sige, at du ikke kan gøre, som du plejer.

Du lærer kun for alvor, når du er villig til at eksperimentere

Når du er åben, nysgerrig og villig til at ændre din opfattelse af "plejer", så udvikles du. Vi er passionerede omkring vore fag og den branche, vi uddanner til. Du skal være passioneret for at få den vildeste konceptudvikler frem i dig, så du lige akkurat får den profil, hvor du tænker: bare kom an.  Du viser din passion og bliver udviklet ved at være eksperimenterende, spørgende og dialogsøgende.

Studievejledning

Gitte Carstens
Generel studievejleder
Teknologi
Tlf.: 72 69 13 30
gc@ucn.dk

Kontaktperson for alle teknologi-uddannelser.

Birgitte Kjølner Hansen
Faglig studievejleder

Tlf. 72 69 15 44
bip@ucn.dk