Job og karriere

Læs om dine muligheder for job og efteruddannelse som digital konceptudvikler.

Som færdiguddannet digital konceptudvikler kan du finde arbejde i virksomheder, der arbejder med eller har brug for det konceptuelle og brugerorienterede perspektiv for at skabe værdi inden for e-handel og digital design. Det kan både være reklame-, design- og webbureauer og i kommunikations- og marketingafdelinger.

Hvad laver en digital konceptudvikler?

Uddannelsen i digital konceptudvikling er bred. Derfor kan du følge mange forskellige karriereveje. Her er en række eksempler på profiler og opgaver:

Digital Design: Udvikling og optimering af de gode brugerflader

Med en Digital Design profil går du efter stillinger, hvor UX og UI er det primære indhold. Det betyder, at du fokuserer på at designe de bedste brugerflader og brugerrejser. Du baserer arbejdet på kvalitative og kvantitative analyser og tests, der giver dig en vigtig strategisk indsigt i brugeren. De løsninger du arbejder med bliver aldrig færdige. Der er altid basis for optimering.

E-handel: Etablering, drift og optimering af online tilstedeværelse

Med en e-handelsprofil går du efter stillinger, hvor webshops og konvertering er i fokus. Du kan både arbejde i det strategiske område, hvor I sætter mål for forretningen. Du ved også, hvordan strategien omsættes til handlinger, og du kan arbejde med udvikling og drift af webshoppen. Det betyder, at du samarbejder med partnere udadtil, og du arbejder med søgeordsoptimering og dataanalyse for at optimere brugerrejsen og dermed konverteringsraten. 

Planlægning og eksekvering af kampagner og content

Lige meget om du profilerer dig inden for E-handel eller Digital Design kan du arbejde med marketing og kommunikation, hvor du sørger for at skabe indhold, som aktiverer brugeren. Det er igen med afsæt i brugeren, at du gør dette. Du kigger ind i data og tests for at forstå din bruger og de udfordringer, denne har.

Bindeled mellem kunde og team

Du kan arbejde i en projektlederfunktion, hvor det er dig, der sørger for at teamet kommer i mål og at kunden får en værdiskabende løsning. Det vil sige, at du er med til at udvikle idéen, beskrive den, planlægge og udføre den i samarbejde med kunde og projektteam. Du skal kunne koordinere andres og dit arbejde og kommunikere med mange professioner for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Hvad bliver du ansat som?

Afhængig af din profil og dine interesser, kan du efter uddannelsen arbejde som:

  • Konceptudvikler
  • Marketingmedarbejder
  • Webdesigner
  • Projektleder
  • Digital designer

Efter- og videreuddannelsesmuligheder ved UCN act2learn

UCN act2learn udbyder en lang række kurser og videreuddannelser på deltid indenfor alle fagområder. Læs mere om efter- og videreuddannelse ved UCN act2learn.

Tag en overbygning i udlandet

Du kan vælge at tage en overbygning i udlandet. Her kan UCN’s internationale kontor hjælpe dig med gode råd og vejledning. Du kan kontakte dem på international@ucn.dk.

Overbygninger på andre uddannelsesinstitutioner

Vi anbefaler, at du altid undersøger dine muligheder for videreuddannelse på www.ug.dk, på de andre danske uddannelsesinstitutioners hjemmesider eller kontakter deres studievejleder, hvis du drømmer om at læse en bestemt overbygning. På UCN kan du få vejledning om efter- og videreuddannelsesmuligheder hos studievejledningen.

Studievejledning

Gitte Carstens
Generel studievejleder
Teknologi
Tlf.: 72 69 13 30
gc@ucn.dk

Kontaktperson for alle teknologi-uddannelser.

Birgitte Kjølner Hansen
Faglig studievejleder

Tlf. 72 69 15 44
bip@ucn.dk