Studieophold i udlandet

Der er flere muligheder for at præge din uddannelse i en international retning.

Fx kan du tage din praktik i udlandet.

Hvorfor tage til udlandet?

Vælger du at tage i praktik i udlandet, vil du uden tvivl rykke dig – både på det personlige plan, men også fagligt. Du udvider din horisont, og dine faglige og sproglige kompetencer udvikles.

  • Det vil være en enestående mulighed for at prøve kræfter med dig selv, for at styrke og udvikle dine interkulturelle kompetencer – og fordi du ikke kan undgå kan vende retur som en beriget person.
  • Du giver dit CV et internationalt løft.
  • Det er vigtigt for størstedelen af virksomheder i dag, at deres ansatte har tilegnet sig interkulturelle kompetencer med den multikulturelle verden, som vi lever i.
  • Et ophold i udlandet fremmer dine evner til at anskue tingene på en nytænkende og anderledes måde.

Du får indsigt i, hvordan en udenlandsk virksomhed fungerer og bliver derudover en del af et andet lands kultur. Du får sproglige og interkulturelle kompetencer, som du aldrig glemmer.

Samtidig får du mulighed for meget tidligt i din karriere at skabe netværk, som du højst sandsynligt kommer til at bruge i fremtiden, og du udvider dit virksomhedsnetværk. Et praktikophold i udlandet vil uden tvivl gavne dine karrieremuligheder i Danmark og i udlandet.

Du har i øvrigt ansvaret for at finde en praktikplads, men vores internationale kontor støtter naturligvis op med råd og vejledning om visumregler, bolig, legatsøgninger, tidsfrister og meget mere.

Økonomi under praktikken

Du kan tage din SU med dig til udlandet, og du har mulighed for at søge legater og fonde.

Det internationale kontor

Du er altid velkommen til at kontakte den internationale koordinator på din adresse for at få yderligere information.

Når du som studerende skal rejse ud i verden på studie- eller praktikophold, vil den internationale koordinator ligeledes kunne hjælpe dig med praktiske informationer om fx legatsøgning, visumregler, deadlines og meget andet. 

Find mere inspiration og information

Kontakt

Dorit Kjærulff Torp
International konsulent

Tlf.: 72 69 13 57
dkt@ucn.dk