Studerende fortæller

Jesper Daarbak: "Med uddannelsen til el-installatør har jeg fået en større forståelse for mit fag og det er en stor motivationsfaktor for mig hele tiden at dygtiggøre mig selv inden for faget. Det har givet mig mod på mere."

Hvorfor har du valgt at læse til el-installatør?

Jeg valgte at starte på uddannelsen, da jeg længe havde ønsket at tage skridtet videre fra min elektrikeruddannelse, og el-installatøruddannelsen var det naturlige spring for mig.
Det var nok mest et ønske om at booste mine kvalifikationer inden for el-faget samt at tage en uddannelse, der giver mig mulighed for at påtage mig nogle andre roller ude i erhvervslivet, der gjorde udslaget.
Jeg havde selvfølgelig forhørt mig hos andre der havde taget uddannelsen, heriblandt en tidligere kollega som solgte uddannelsen rigtig godt, og jeg har kun hørt positive ting når jeg har spurgt ind til den, så det var egentlig ikke noget svært valg for mig.

Hvad drømmer du om at arbejde med, når du er færdig med studiet?

Jeg kunne godt tænke mig på sigt at arbejde som projektleder, og jeg kunne også godt forestille mig at det blev inden for den maritime sektor, hvor jeg før har arbejdet, da jeg synes der sker en spændende udvikling inden for bl.a. vind- og vedvarende energi.

Generelt synes jeg, at vedvarende energi og energioptimering er et spændende område, hvor jeg godt kunne se mig selv arbejde i fremtiden.

Nævn tre spændende ting ved din uddannelse

  • Projektledelse, som er et helt nyt aspekt vi nu tilføjer til vores kompetencer, og som ikke er noget vi før har beskæftiget os med i elektrikeruddannelsen. Der er mange værktøjer inden for projektledelse, som vi uden tvivl kommer til at benytte os af, når vi snart skal kastes ud i den virkelige verden igen.
  • Økonomi (Virksomhedsøkonomi) – Vi får indblik i at drive en virksomhed, som jo også er en mulighed når vi er færdige. Der er mange ting at tage højde for, som man måske ikke skænkede en tanke før, men som nu pludselig bliver aktuelle.
  • Vi får indblik i hvad det kræver at være med i projekteringen af større entrepriser og projekter. Her kan jeg bl.a. referere til ovenstående projektledelse og økonomi, da disse spiller en altafgørende rolle. Kort sagt drejer det sig ikke ”kun” om stikkontakter og kabler længere.

Nævn tre ting, der har udfordret dig

  • Det har været en udfordring for mig at skulle vænne mig til at gå i skole igen og at sidde ned en hel dag og regne opgaver eller lave projektarbejde. Det har været hårdt, synes jeg. Vi kommer alle fra arbejdsmarkedet og er vant til at komme ud og røre os, og nu er det nogle helt andre rammer man skal tilpasse sig.
  • Når man har fri fra undervisningen har man ikke nødvendigvis fri, da der jo også skal laves lektier.
  • Det har været en udfordring for mig at skulle vænne mig til SU’en.
    Det er selvfølgelig lækkert, at vi i Danmark er så privilegerede, at vi får penge for at gå i skole, men det er noget af en omvæltning man lige skal omstille sig til når man, som jeg, kommer fra arbejdsmarkedet og aldrig før har været på SU.

Hvad har du fået ud af uddannelsen på det personlige plan?

Med uddannelsen til el-installatør har jeg fået en større forståelse for mit fag og det er en stor motivationsfaktor for mig hele tiden at dygtiggøre mig selv inden for faget. Det har givet mig mod på mere.

Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet på UCN er rigtig fint, og vi har benyttet os flittigt af diverse grupperum og lokaler der er til rådighed for os, når vi bl.a. har skrevet projekter og lavet gruppearbejde.

Jeg har ikke noget at sætte en finger på, og der er alle de ting, der skal til for at vi kan få det bedste ud af vores ophold på skolen.

Og så skal det selvfølgelig nævnes, at kantinen og fredagsbaren også er i top!

Hvis du skulle anbefale din uddannelse til andre, hvad ville du så sige?

Så ville jeg lægge vægt på de muligheder vi har når vi er færdige med uddannelsen, da el-installatører er i høj kurs på arbejdsmarkedet, så man skal ikke være bange for at stå uden arbejde når man er færdig.

Det skal være noget man gør fordi man brænder for sit fag, og er det tilfældet, så får man en virkelig god uddannelse, der kan føre en i mange retninger alt efter ens ønske.

Hvad siger andre, når du fortæller, at du studerer til el-installatør?

Jeg har kun fået positive tilbagemeldinger når jeg fortæller, at jeg er begyndt at studere, og det har også bekræftet mig i at det er det rette jeg har valgt.

Og jeg kan da også kun råde andre til at tage springet videre.

Hvilken ting er et ”must have” på din uddannelse?

Det er selvfølgelig et must at man har en computer, da stort set alt hvad vi foretager os sker på computeren.
Af andre ”ikke fysiske must haves” er det en god ting at kunne arbejde sammen med sine medstuderende, da vi laver rigtig mange ting i grupper i forbindelse med undervisningen.

Fortæl en sjov eller tankevækkende oplevelse, du har haft i løbet af din uddannelse

Nok mest tankevækkende, men det kan ikke understreges nok, at når man kaster sig ud i en uddannelse som denne, så skal man være klar til at tage det seriøst og lave sine opgaver, ellers falder man af vognen og så er der lang vej hjem.