Gå til hoved indhold

Når byggeriafdelingen hos Sweco Danmark i Aalborg kigger efter nye kandidater, er der stor fokus på den praktiske baggrund ved de forskellige ansøgere. Derfor er det vigtigt med erfaring og personlig udvikling hos byggebranchens nye dimittender.

Når UCN’s bygningskonstruktører skal finde deres egne veje giver praktikophold dem den mulighed.

- De lærer en del i praktikken eller gennem en anden tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er vigtigt. Vi vælger dem, der har mere at byde på end basisuddannelsen i sig selv. Det kan være anden erfaring eller personlige egenskaber, forklarer teamleder ved Sweco Danmark, Tue Strøm.

- Tager man de studerende fra UCN, kan de mange forskellige ting. Som bygningskonstruktører er de uddannet til det samme, men de personlige kvalifikationer gør, at de kan noget forskelligt. Fortsætter Tue Strøm.

En af de dimittender, der kan noget helt specifikt, er Mads Esbjørn. Han har foruden sin uddannelse inden for energimanagement også en VVS-autorisation fra UCN. Det bidrager til en markant praktisk profil for hans vedkommende. Mads Esbjørn mener desuden, at selve energimanagement-uddannelsen giver et praktisk lag.

- Vi har nogle undervisere, som er meget praksisnære og ude i erhvervslivet i forhold til at fremskaffe den nødvendige viden inden for de områder, hvor tingene konstant ændrer sig. En del af underviserne er gode til at opsamle den viden og gøre det til en del af undervisningen, så vi får kendskab til de rette termer og metoder, man anvender herude, fortæller Mads Esbjørn.

Det betyder en stor del for Sweco Danmarks byggeriafdeling, hvor Mads Esbjørn blev ansat i 2019. Her arbejder han især med projektledelse, bygherrerådgivning og byggeledelse fra afdelingen i Aalborg.

- Vi har svært ved at integrere en, der slet ikke har kendskab til byggebranchen. Så vi er stort set kun interesserede i nogen, der har erfaring med byggebranchen. Det alene gør en forskel for at forstå sammenhæng mellem teori og praksis, lyder det fra Tue Strøm.