Studerende fortæller

Michael Skyum: "Da jeg startede på uddannelsen var idéen om energioptimering og energianalyse meget interessant, men efter at være startet synes jeg det kunne være spændende at arbejde med energiplanlægning i virksomheder, både for mindre såvel som store."

Hvorfor har du valgt at læse energimanagement?

Jeg har altid haft en sund interesse for energiområdet generelt. Jeg valgte at tage et møde med John Midtgaard, der er uddannelsesleder på energi- og miljøuddannelserne, som præsenterede mig for denne uddannelse. Efter at have snakket lidt med John var jeg ikke i tvivl om at denne uddannelse var det jeg søgte efter.

Hvad drømmer du om at arbejde med, når du er færdig med studiet?

Da jeg startede på uddannelsen var idéen om energioptimering og energianalyse meget interessant, men efter at være startet synes jeg det kunne være spændende at arbejde med energiplanlægning i virksomheder, både for mindre såvel som store.

Nævn tre spændende ting ved din uddannelse

  • Praktik
  • Valgfaget Energikonsulent
  • Mulighed for internationalt studieophold (eks. Finland og Brasilien)

Og tre ting, der har udfordret dig

  • Den refleksive læringsproces
  • Energianalyse på bygninger
  • Generelt megen ny viden, som skal bearbejdes og reflekteres over

Hvad har du fået ud af uddannelsen på det personlige plan?

På det personlige plan har jeg rykket mig en hel del hvad angår gruppesamarbejde: Det at kunne arbejde sammen med andre for at opnå et fælles mål. Generelt er forståelsen af energisystemer også blevet meget bedre, hvilket gør det nemmere at overbevise andre om, at den grønne omstilling er vigtig for fremtiden.

Hvordan er studiemiljøet?

Vi har et rigtig godt klassemiljø, hvor alle er gode til at tage hensyn og hjælpe hinanden. Vi har en meget broget baggrund som klasse, men det er der hvor vi så også kan trække på hinandens kompetencer.

Hvis du skulle anbefale din uddannelse til andre, hvad ville du så sige?

Energimanagement er en rigtig god og spændende uddannelse og jeg føler hele tiden, at der kommer interessante områder som man får lyst til at uddybe yderligere selv. For at tage denne uddannelse skal man også være forberedt på at der er en del forberedelsestimer før og efter undervisningen. Så man skal være god til at strukturere sin tid og selv tage ansvar for egen læring, men sådan er det jo at tage en uddannelse.

Hvad siger andre, når du fortæller, at du studerer energimanagement?

Det første jeg hører er ”spændende”, efterfulgt af ”er det sådan noget med vindmøller og lignende?” hvor jeg så glad fortæller dem mere dybdegående, hvad denne uddannelse berører af emner. Det er altid positiv respons jeg får efter en lille snak.

Hvilken ting er et ”must have” på din uddannelse?

Et ”must have” for at vælge denne uddannelse er en forholdsvis stor interesse inden for energi og desuden en god interesse i ledelse, da det i bund og grund er det uddannelsen handler om.

Fortæl en sjov eller tankevækkende oplevelse, du har haft i løbet af din uddannelse.

Vi snakkede lidt med vores underviser Andrew omkring ”solar freakin roadways”, hvor man først sidder og tænker: ”dette er bare en genial idé”, hvorefter Andrew stille og roligt begynder at pille hele idéen fra hinanden og kan vise os, hvorfor det på inden måde er nogen god idé og fuldstændig idioti at investere i dette. Det var meget tankevækkende for mig, hvordan det kunne fremstå så godt og ikke være det på nogen som helst måde.