Drømmer du om at blive energispecialisten, der kan rådgive om udviklingen af komplekse energi- og indeklimasystemer?

De kommende år skal forbruget af energi i de danske hjem og virksomheder reduceres kraftigt, og der skal i langt højere grad fokuseres på energirigtigt og bæredygtigt byggeri, både ved renovering og nybyggeri. Med en energiteknologuddannelse bliver du eksperten, der kan udøve den nødvendige rådgivning.

På uddannelsen lærer du at varetage opgaver på tværs af el- og vvs-området med henblik på energioptimering og energibesparende foranstaltninger af bygningstekniske installationer og procesanlæg. Det kan eksempelvis være klimaanlæg, varmepumper og lignende i bebyggelser såvel som i industrien.

Som energiteknolog kan du bl.a. få arbejde i forsyningsvirksomheder, installationsbranchen og tekniske forvaltninger som projektleder, energiingeniør, energirådgiver eller salgsingeniør.

UCN-adresse
Aalborg: Sofiendalsvej 60

Varighed

2 år

Sted

Aalborg

Campus

Sofiendalsvej

Sprog

Dansk

Praktik

Ca. 3 måneder

Studiestart

September


Vil du blive endnu skarpere?

Med en uddannelse til energiteknolog får du gode muligheder for at læse videre og blive endnu skarpere inden for energiområdet. Du kan for eksempel tage en af vores overbygningsuddannelser i energimanagement eller produktudvikling og teknisk integration. Du har også mulighed for at fortsætte studierne på en af landets maskinmesteruddannelser.

Læs om videreuddannelse

En studerende fortæller

"Jeg plejer at beskrive energiteknologen som en schweizerkniv. Energiteknologen kan arbejde med stort set alle fagområder inden for byggeri og industri. Bredden giver fordele i discipliner som fx ledelse, bæredygtighed og commissioning."

Henrik Vestergaard Andersen

Læs interview

Oplev verden


Vil du give din uddannelse et internationalt præg? Og styrke og udvikle dine interkulturelle kompetencer? Så er der mange muligheder med en uddannelse til energiteknolog på UCN.

Studievejledning

Gitte Carstens
Generel studievejleder
Teknologi
Tlf.: 72 69 13 30
gc@ucn.dk

Kontaktperson for alle teknologi-uddannelser.